Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitime hediye engeli

        HT GAZETE / Lütfi ERDOĞAN

        Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) “Hediye Alma Yasağı” konulu genelge gönderdi. Genelgede; kamu görevlilerine veda, kutlama, burs, seyahat, ücretsiz konaklama, çek, giysi ve takı gibi hediyelerin verilmesinin ve bu hediyelerin kabul edilmesinin “etik” tartışmalara yol açtığı belirtildi.

        Yazıda, “Kamu görevlilerine verilen hediyeler, kamuoyu nezdinde tartışmalara yol açmakta; kamuda yozlaşmaya, yolsuzluk algısına, kamu yöneticilerine duyulan itibar ve güvenin azalmasına neden olmaktadır” denildi. Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat imzasıyla gönderilen genelgede, kamu görevlisinin tarafsız olması gerektiği vurgusu yapılarak, “Hediyeler için özellikle yılbaşı, bayram ve diğer özel günler bahane ediliyor.

        Performansını, kararını veya görevini yapmasını etkileyen eşya ve hediyenin kamu görevlileri tarafından kabul edilmemesi gerekir” ifadesi kullanıldı. Bu genelge üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, il müdürlüklerine “Gelen hediyeleri iade edin. Hediye yasağına uyulmaması halinde etik açıdan gerekli inceleme yapılacaktır” yazısı gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ