Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zorlu Center'da yangın çıktı

        Beşiktaş Zincirlikuyu'da bulunan Zorlu Center'ın 1. Blok 17. katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü. Çıkan yangında, güvenlik şirketi vardiya amirinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

        Zorlu Center'ın 1. Blok'taki kulesinin 17. katında bulunan inşaat halindeki bir rezidansta saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı kuleden yoğun dumanların çıktığı görülürken, olay yerine Mecidiyeköy, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş ve Bakırköy'den itfaiye ekipleri ile tedbir amacıyla ambulans sevk edildi.

        Yangın çıktığı esnada binanın 17. katında kimsenin olmadığı öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesi sonucu alevler başka katlara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın sonrası binanın 17. katında bulunan rezidansta hasar meydana geldi.Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

        Zorlu Center'dan gece saatlerinde yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

        "9 Ocak 2015 tarihinde saat 21.30'da Zorlu Center'ın R2 kulesinde bir yangın meydana gelmiştir. Yangında iş ortağımız güvenlik şirketinin vardiya amiri, mesai arkadaşımız Murat Delioğlu ne yazık ki hayatını kaybetmiş ve 6 görevli arkadaşımız hafif yaralanmıştır. Vefat eden çalışma arkadaşımızın kaybından büyük üzüntü duyuyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, tüm yakınlarına ve çalışma arkadaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

        Yaşanan üzücü yangınla ilgili olarak başladığı ilk andan itibaren acil müdahale timinin itfaiye ekipleri gelene kadar çalışmalarını sürdürdüğünü ve eş zamanlı olarak itfaiyeye haber verildiğini belirtmek isteriz. Söndürme ve soğutma çalışmaları da hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili yetkili merciler gerekli araştırmaları başlatmıştır. Alınan sonuçlarla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bildiririz."

        Zorlu Center'dan gelen ikinci açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

        Bilindiği gibi, 9 Ocak 2015 tarihinde saat 21:30'da Zorlu Center'ın yerleşim bulunmayan R2 kulesinde bir yangın meydana gelmiştir. İlk andan itibaren acil müdahale girişiminde bulunulmuş, itfaiyenin de müdahalesiyle yangın hızla söndürülmüştür. Ancak maalesef bu süreçte güvenlik şirketimiz Securitas’ın vardiya amiri, Murat Delioğlu hayatını kaybetmiştir. Altı görevli de hafif yaralanmıştır. Bu personelden beşi bugün taburcu olmuş, hafif yaralı birinin ise tedavisi devam etmektedir. Yaşanan can kaybından büyük üzüntü duyuyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, tüm yakınlarına ve çalışma arkadaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Zorlu Center’ın mal sahibi konumunda olan Zorlu Yapı, herhangi bir sorumluluğu bulunup bulunmadığına ve müteveffanın kimin personeli olduğuna bakmaksızın, toplumsal sorumluluğu gereği ailesini kucaklayacak ve tüm yaralarını saracaktır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili yetkili merciler gerekli araştırmaları sürdürmektedir. Yapının ana müteahhidi Aktürk A.Ş., güvenlik hizmetlerinden sorumlu Securitas ve Kaya Yapı Güvenlik ile birlikte yaşanan olay ile ilgili bilgiler üzerinde çalışılmaktadır.Zorlu Center yangın güvenliği yönünden tüm dünyada uygulanan en katı ve en üst standartları uygulamaktadır. Ayrıca şirketimiz, kendisine hizmet veren tüm firmaların yeterliliklerini mevzuat çerçevesinde denetlemektedir. Olayın ne suretle meydana geldiği şu anda bir soruşturmanın konusudur. Doğal olarak hepimiz bu soruşturmanın selametini etkileyecek her türlü girişimden ve ifadeden kaçınmaya çalışıyor ve soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu aşamada resmi rapor dışındaki her türlü yorum ve açıklama spekülatif nitelikte olacaktır.

        Hepimizin başı sağ olsun.

        Saygılarımızla,

        Zorlu Center

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ