Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ayakkabı eylemcisi serbest Kılıçdaroğlu kendisine ayakkabı fırlatan kişiden şikayetçi olmadı

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Emeklilerle birlikte düzenlediği toplantıda ayakkabılı saldırıya uğrayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu şikâyetçi olmayınca saldırgan Yunus Emrah S. sorgusunun ardından serbest bırakılırken, CHP Genel Sekreteri Tekin “Maalesef bu olay genel başkanımızın hoşgörüsünü aşan bir olaydır. Biz parti olarak dava açacağız” açıklamasını yaptı.

        Emeklilerin sorunlarının tespiti için yapılan toplantıda Yunus Emrah S.’nin ayakkabılı saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırgan hakkında şikâyetçi olmadı. S., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün serbest bırakıldı. CHP Lideri’nin, şikâyetçi olmasa bile kamu davası kapsamında saldırıyla ilgili kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesini talep ettiği belirtildi.

        ‘BİZ ŞİKÂYETÇİYİZ’

        Saldırganın serbest bırakılmasının ardından HABERTÜRK’e konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Sayın genel başkanımız kibar, nezaketli davranıyor olabilir, davacı olmayabilir ama biz CHP adına şikâyetçi olacağız. Ben, CHP Genel Sekreteri olarak ilan ediyorum, bu saldırı olayında parti olarak şikâyetçiyiz. Çünkü bu tür saldırılar suiistimal edilecek boyuta geldi. Maalesef bu olay genel başkanımızın hoşgörüsünü aşan bir olaydır. Biz parti olarak dava açacağız” dedi.

        ‘KOŞTUM, KAÇMADIM’

        Ayakkabılı eylem anında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanında oturan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun fotoğraflara da yansıyan ayağa kalkışı ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bekaroğlu, “Ben kaçmadım, aksine korumaların saldırgana sert müdahalesini önlemek ve bir hekim olarak saldırganı kontrol etmek için oraya doğru koştum” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hocam kafanıza takmayın. Bu tür olaylardan sonra böyle yorumlar yapılır” sözleriyle Bekaroğlu’nu teselli etti. Bazı parti yöneticileri, CHP Lideri’ne, resmi korumalar dışında partililerden gönüllü bir güvenlik biriminin oluşturulması veya koruma sayısının artırılması önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu öneriyi geri çevirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ