Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakkabı saldırısında ‘misilleme’ kuşkusu (Düzgün Karadaş / HT Gazete)

        DÜZGÜN KARADAŞ / HT GAZETE

        CHP kulislerinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ayakkabılı saldırının, sıradan bir eylem olmadığı düşüncesi hâkim. Saldırıda, ayakkabı kullanılmasının bir tesadüf olmadığı, partinin resmi internet sitesinde yayınlanan “ayakkabı fırlatma” oyununa “misilleme” amacı taşıdığına inanılıyor

        Emeklilerle ilgili toplantıda Yunus Emrah S.’nin ayakkabılı saldırısına uğrayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayın hemen ardından kurmaylarıyla yaptığı durum değerlendirmesinde eylemi; “Planlı, programlı ve provokasyon amaçlı” olarak nitelendirmesinin nedeni ortaya çıkmaya başladı. CHP; Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından serbest bırakılan Yunus Emrah S.’nin eyleminin sıradan olmadığına inanıyor.

        CHP’de, Kılıçdaroğlu’na saldırıdaki “ayakkabı” tercihinin tesadüf olmadığına, partinin resmi internet sitesinde (www.chp. org.tr) yayınladığı ve “CHP Sosyal Medya” tarafından hazırlanan “ayakkabı fırlatma” oyununa misilleme amacı taşıdığına inanılıyor. Ayakkabılı saldırıyla partiye “mesaj” verildiğini belirten yetkililer, bu nedenle dosyanın kapatılmaması için her türlü girişimde bulunulması gerektiğini dile getiriyorlar.

        CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Tezcan “misilleme” şüphesine ilişkin “Elimizde bu konuyla ilgili net bilgi olmadığı için peşinen ‘Bağlantı var’ diyemem; ama birileri rahatsız olmuş olabilir. O yüzden bu şüphenin de soruşturmayı yürütenler tarafından araştırılması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun şikâyetçi olmadığını ancak konunun “kamu davası” kapsamında soruşturulduğunu hatırlatan Tezcan, “Emrah S.’nin, özellikle saldırıdan önceki ilişkilerinin arka planının iyi araştırılması gerekiyor. Saldırıdan önce kimlerle görüştü? Can alıcı soru budur” dedi.

        CHP SOSYAL MEDYA HAZIRLADI

        CHP internet sitesinin 1. sayfasında “Hırsız Var” anonsuyla konulan oyunda, “CHP, 17 Aralık Hırsızlarla Mücadele Haftası nedeniyle hırsızlara bir ayakkabı da senin fırlatmanı istiyor. Hiç vakit kaybetmeden 1 dakika içinde 5 isabetli atış yap!” deniliyor. Oyunda, paraları sıfırlamaya çalışanlara “ayakkabı” fırlatılıyor. Ayakkabılar, karikatüre isabet ettiğinde “Çaat!” yazısı çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ