Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arkadaşını fırlattığı şişle öldüren çocuk o anı anlattı "3 metreden fırlattığım şiş sırtına saplandı"

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana'da arkadaşlarıyla mangal yaptıktan sonra kendisine şişle vuruyormuş gibi şaka yaptığı gerekçesiyle Arif Ünler'i 3 metreden fırlattığı şişle öldürdüğü iddia edilen liseli O.P. yargılanmaya başladı. Mahkeme savcısının tahliyesini istediği O.P., arkadaşını şakalaşırken kazayla öldürdüğünü iddia ederek, "Pişmanım" dedi.

        Adana Kurttepe Teknik Meslek Lisesi 9'ncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Arif Ünler, arkadaşları O.P.(15), Kadir, Muharrem, Murat, Osman Emre ve Onur ile kebap yapmaya karar verdi. 7 arkadaş 19 Kasım 2014'de Kadir Şahin'in oturduğu Yurt Mahallesi 71547 Sokak'taki apartmanın altındaki depoda toplandı. Kebap yapılıp yenildikten sonra şiş ve sopa ile yapılan şakalaşma sırasında O.P.'nin fırlattığı şiş arkadaşı Arif'in sırtına saplanarak ölümüne neden oldu.

        O ANI ANLATTI

        Tutuklanan O.P., Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen O.P. arkadaşını şişle nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

        "Arkadaşlarımızla depoda kebap pişirip yedik. Yemekten sonra sopa ve kebap şişleriyle kendi aramızda dövüş yapıyormuş gibi şakalaşmaya başladık. Bu sırada Arif'in elindeki sopa elime değdi. Ben de 2-3 metreden 3 şişi peş peşe fırlattım. Yere atmak isterken sonuncu şiş elimden dengesiz şekilde çıktı. Sırtını da dönünce isabet etti. Pişmanım"

        SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

        Tanık olarak dinlenen çocuklar da olayın şakalaşma sonucunda meydana geldiğini söyledi. Ölen çocuğun ailesi de O.P.'den şikayetçi oldu. Mahkeme savcısı, O.P.'nin şakalaşma sonucu istemeyerek kazayla arkadaşını öldürdüğünü iddia edip tahliyesini istedi.

        Mahkeme heyeti, O.P.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, otopsi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ