Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cinayet şüphelisini Karadeniz şivesi yakalattı

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Adana'da askerlik yaparken bindiği taksinin şoförünü 17 yerinden bıçaklayarak öldürdükten tam 11 yıl sonra Karadeniz şivesinden yakalanıp tutuklanan Ahmet Yılmaz (30) hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Katil zanlısı Yılmaz'ın, yıllar sonra karşısında polisleri görünce, "Bir gün geleceğinizi biliyordum, ben öldürdüm. İyi ki beni yakaladınız, yoksa vicdan azabından ölecektim" dediği belirtildi.

        Mithat Özsan Bulvarı Atlıspor Kulübü yakınlarındaki çamlık alanda 17 Kasım 2004'de taksici Dur Hasan Kırım, 17 bıçak darbesiyle öldürüldükten sonra 100 TL parası ve cep telefonu gasp edildi. Telefonun bir seyyar satıcıya satıldığı belirlendi. Taksicinin katili yakalanamazken, faili meçhul kalan dosya yıllar sonra kurulan özel ekip tarafından incelemeye alındı. Polis, çalınan telefonun satıldığı seyyar satıcının ifadesine başvurdu. Bu kişi, telefonu satanın Karadeniz şivesi ile konuştuğunu, birkaç kez ‘uşağım' dediğini, yaşının da 20 olabileceğini söyledi.

        KATİL ASKER ÇIKTI

        Bunun üzerine özel ekip, katil zanlısının asker olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. 6. Kolordu Komutanlığı'nda o dönem askerlik yapan Rize'nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Yılmaz'ın olay günü çarşı iznine çıktığı belirlendi. 31 Aralık 2014'de Rize'ye giden polisleri karşısında gören bir çocuk babası mobilyacı Yılmaz, "Bir gün geleceğinizi biliyordum. Taksiciyi ben öldürdüm. Çok pişmanım. İyi ki beni yakaladınız yoksa ben bu vicdan azabından ölecektim. İstemeyerek oldu. Ben de para olduğunu sanıp paralarımı gasp etmek istedi. Elinden bıçağı alıp bıçakladım" dedi.

        KASTEN ÖLDÜRME VE HIRSIZLIK

        Cumhuriyet Savcısı soruşturmayı tamamlayıp Yılmaz hakkında 'Adam öldürmek ve hırsızlık' suçlarından Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Savcı iddianamede, takside yapılan incelemede suçunu itiraf eden Yılmaz'ın parmak izinin tespit edildiğine de dikkat çekti. Yılmaz'ın cinayet sonrası taksicinin cep telefonunu ve parasını almasının da hırsızlık suçunu oluşturduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Yılmaz'ın, müebbet ve ayrıca 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ