Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Allah’ım sen bari süreçten yana ol, yollarımızı kapatma’ HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, olumsuz hava şartları nedeniyle İmralı'ya gidemeyince bu tweet'i attı

        Esra YAZDIÇDEMİR/ANKARA

        HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve Hatip Dicle’den oluşan HDP heyeti, hükümet yetkilileri ve Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri değerlendirmek üzere Kandil’e gitmeyi planlıyordu. Heyet, yoğun sis nedeniyle Şanlıurfa Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Heyet, yakıt ikmalinin ardından İstanbul’a dönmek zorunda kaldı.

        TWITTER'DAN YORUM YAPTI

        Erbil’de de hava şartlarının uçuşa uygun olmaması üzerine HDP heyeti planlanan Kandil ziyaretini ertelemek zorunda kaldı. HDP heyetinde yer alan Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter’dan, “Hava muhalefeti nedeniyle Erbil’e ulaşamadık. Bu hafta yeni bir planlama yapıp Kandil ziyaretini belirleyeceğiz” dedi. Buldan, İmralı’ya da hava muhalefeti nedeniyle gidemediklerini hatırlatarak, şu ilginç yorumu yaptı: “İmralı Adası’ndan sonra Kandil yolculuğumuza da hava muhalefeti engel oldu. Allah’ım sen bari süreçten yana ol, yollarımızı kapatma.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ