Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Hanımlarımızla aramız açıldı", TOKAT'ın Zile ilçesine bağlı Şeyh köyünde su ihtiyaçlarını çeşmeden karşılayan köylüler, şebeke suyu sorunun çözülmesini istedi

        Zile'ye 45 kilometre uzaklıkta Yozgat sınırında bulunan Şeyh köyü sakinleri, 2012 yılına kadar sondaj kuyusu ile su ihtiyaçları karşılamaya başladı.

        Köy sakinleri sondaj nedeni ile gelen yüksek elektrik faturasında dolayı köyün üst noktalarında kaynak suyu arama çalışmalarına başladı. Yapılan çalışma sonrası bir kaynak suyu bulundu.Bulunan su daha sonra döşenen borularla köyde bulunan evlere aktarıldı. Fakat geçtiğimiz yıl bölgede yaşanan kuraklık dolayısıyla, kaynak suyu kurudu. Bunun üzerine 3 ay önce yeniden sondajlı suya dönmek isteyen köylüler, pompayı çalıştıran elektriğin kesildiğini öğrendi. Bunun üzerine ÇEDAŞ'a giden köy muhtarı Selim Uzal'a yetkililer, geçmişe dönük 4 bin 800 lira borcun olduğunu ve bu yüzden elektriğin kesildiğini söyledi. Muhtar Uzal ise, borçlarının bulunmadığını öne sürdü. Fakat borç yatırılmadığı için elektrik açılmayınca kuyu çalıştırılamadı. Köyde kalanlar su ihtiyacını İl Özel İdaresinin köy meydanına yaptığı tek oluklu çeşmeden karşılamaya başladı.

        'NÜFUSUMUZ AZALDI'

        Köy muhtarı Selim Uzal, kaynak suyunun kurumasıyla şebeke sularının akmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Suyumuz kuruduğu için daha önceden kullandığımız pompalı suya dönmek istedik. Bunun için ÇEDAŞ'a gittim, elektriğimizin kesildiğini öğrendim. Bana geçmişe dönük 4 bin 800 TL borç çıkardılar. Ancak ben faturaları ödemiştim. Köyün hanesi düştüğü için bu borcu ödeyemiyoruz. Şimdi böyle bir sıkıntıdan dolayı köyde su sıkıntısı var" dedi. Köydeki çeşmeden su ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Uzal, "Su sıkıntısından dolayı köyden çok sayıda göç oldu. 75 haneden 22 haneye düştük. Şu anda köyde 45 kişi kaldı" diye konuştu.

        Kovalarla çeşmeye su doldurmaya giden köyün kadınları ise yaşanan duruma tepki gösterdi. Asfalt yolu olmayan köyde çamurlar içerisinde su doldurmaya gelen köy sakinlerinden Nebi Akkurt, "Su sorunundan dolayı hanımlarımızla aramız açılmaya başladı, boşanma durumuna geldik. Hanımlar su istiyorlar. Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ