Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "AKP hükümeti sürece ciddi yaklaşmıyor"

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        HDP heyeti, Kandil’de PKK’nın dağ kadrosu ile 7 saati bulan bir toplantı yaptı. Toplantıda, Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecine ilişkin mutabakat taslağı ve sürece ilişkin takvim değerlendirilirken, KCK’dan “Hükümet sürece ciddi yaklaşmıyor” eleştirisi geldi.

        HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’dan oluşan heyet, İmralı ve hükümet kanadından aldığı mesajları iletmek üzere gittiği Kandil’den dün döndü. Heyet tarafından Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        CİZRE UYARISI

        “KCK yetkilileri, AKP hükümetinin hâlâ müzakere sürecine ciddi yaklaşmadığı ve süreci kalıcı çözüme götürecek takvimlendirmeyi aşındırma tutumunun devam ettiğini ifade etmiştir. Bu durumu aşmak için, zaman kaybetmeksizin sürecin hızlandırılması, süreci zorlayan uygulamalardan AKP hükümetinin vazgeçmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu kapsamda Cizre’de yaşanan çocuk infazlarının kabul edilemez olduğu belirtilmiş; tüm bölgede halen gözaltı ve tutuklama şeklinde devam eden siyasi soykırım operasyonları sert bir şekilde eleştirilmiştir. KCK olarak bu zorlayıcı tablo karşısında bile gerek yaptıkları açıklamalar, gerekse de ortaya koydukları tutum ile müzakere sürecinin sorumluluğunu esas alan bir yaklaşım ortaya koyduklarını belirtmiş, aynı sorumlu duyarlılığın AKP hükümeti tarafından gösterilmediği tespitini heyetimize aktarmışlardır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ