Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den milli yas tepkisi

        CHP Yalova Milletvekili Partisinin Yalova'nın Altınova ilçesinde düzenlenen CHP teşkilat toplantısında vefat eden Suudi Kral için milli yas ilan edilmesini eleştirdi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in Türkiye ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret etmediğini hatırlatan İnce, "Suudi Kraldan aldığını açıklayamadığın hediyeler için mi yas ilan ettin" diye sordu.

        CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisinin Altınova İlçe Teşkilat toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suudi Kral Abdullah Bin Abdülaziz'in vefatı sonrasında Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edilmesini eleştiren CHP'li İnce, "Bugün Altınova'ya yaklaşırken yukarıda göndere çekilmiş büyük bir Türk Bayrağı var onu gördüm. Yarıya indirilmiş. Bugün Suudi kral öldü diye milli yas ilan edilmiş. O bayrağı bu göndere kim dikti. Atatürk dikti. Peki Suudi kral Türkiye'ye geldiğinde Anıtkabir'i ziyaret etti mi. Etmedi. Sen şimdi hediye aldığın, hangi hediyeyi aldığını da açıklayamadığın kral öldü diye bayrağı yarıya indiriyorsun. O da o bayrağı göndere dikenin Anıtkabirine gitmiyor. Suudi Arabistan'da milli yas ilan edilmemiş bizde neden ediliyor. Sen bu ülkenin kurucularına iki ayyaş diyeceksin ama Atatürk'ün mezarına gitmeyen kral öldüğü gün bayrağı yarıya indireceksin. Hediyelerin hatırına mı?"diye sordu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik söylediği, "Sen bağımsızsan ben de bağımsızım" sözlerini de eleştiren İnce, "Geçtiğimiz günlerde de Merkez Bankası Başkanına posta koyuyordu. 'Sen bağımsızsan ben de bağımsızım' diyordu. Adliye sana bağlı, Maliye sana bağlı, Mülkiye sana bağlı, Zaptiye sana bağlı Merkez Bankası'nı da istiyor herhalde şimdi. Bence Merkez Bankası yetmez buna. Buna darphaneyi bağlamak lazım. Sıcak sıcak yesin" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ