Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem hastürkteki cephanelik evin sakinleri konuştu

        Sedef ŞANKAL DEMİR/HABERTÜRK

        Akciğer kanseri eşinin yandaki inşaat gürültüsünden uyuyamaması nedeniyle 15 günlüğüne kızlarının yanına gittiklerini ve dönüşte evi temizlerken kömürlükteki sırt çantasını fark ettiğini belirten yaşlı kadın, silahları görünce şoke olduğunu anlattı. Hemen kızı ile damadını aradığını onların da polise haber verdiğini kaydeden Kamer Bacacı sonrasın da polisin olaya el koyduğunu söyledi. Karakolda ifadesi alınan yaşlı kadın ertesi günü yarım kalan temizliğine devam ederken HABERTÜRK’ün sorularını da yanıtladı.

        Bacacı “Şok içindeyim. Korkuyorum. Şimdi komşularım temizliğe yardıma geldi. Sonra kapıyı kilitleyip bir daha daha dışarı çıkmayacağım” dedi. Akciğer kanseri olan eşinin canıyla uğraştığını, hastane ve ev arasında mekik dokuduklarını belirten yaşlı kadın, “50 senedir buradayız. Mahallemiz sakindir. Hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Kanser eşimin tüm vücudunu sardı. Ben onun canıyla uğraşırken şu başımıza gelene bir bakın. Bizden ne istediler?” diye yakındı.

        ‘TANIDIK OLABİLİR’

        Yaşlı çiftin komşuları sırt çantalarını tanıdık birisinin bırakmış olabileceğini belirterek, “15 gündür Mehmet Amca’nın hastalığı nedeniyle yoklardı. Onların evde olmadığını bilen birisinin bu işi yaptığını düşünüyoruz” dedi.

        Silah ve bomba bulundu

        Bacacı çiftinin evinde bulunan sırt çantasından bir Uzi marka silah, bir Kalaşnikof tüfek, bir dolu Glock tabanca şarjörü, 2 Kalaşnikof şarjörü, 2 Uzi şarjörü, bir el bombası ve poşete sarılı 9 Smith Wesson mermisi çıkmıştı. Ablukaya alınan evin her köşesinde parmak izi aranırken gecekondunun çatı arasında bulunan ikinci bir sırt çantasında ise Uzi marka bir silah vardı. Polisin yaklaşık 9 saat süren incelemesi sonucunda silahlar ve şarjörler ile bomba, Kriminal Polis Merkezi’ne götürülerek inceleme altına alındı.

        Ergenekon Davası da mühimmatla başlamıştı

        Gecekondudaki silahlar, akıllara 2007 yılında Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan ve Ergenekon soruşturmasını başlatan el bombalarını getirdi. Bu olay sonrası Ergenekon soruşturması başlatılmış ve aralarında askerler, akademisyenler, gazeteciler ve yazarların da bulunduğu yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. Art arda açılan davalarda yargılanan çoğu kamuoyunca tanınan isimler için mahkeme sonunda ağır cezalara hükmedildi. Ergenekon ve bağlantılı davalar halen Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararı kapsamında “yeniden yargılama” aşamasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ