Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaralı köpeği baba şevkati iyileştirdi Aksaray'da arabanın çarptığı yaralı köpeği şevkat iyileştirdi

        Aksaray'da arabanın çarpması sonucu arka ayağı kırılan köpeğe müdahale eden Hayvan Hakları Koruma Derneği Genel Sekreteri Cemal Doğan, yarasından dolayı saldırganlaşan köpeğe bir baba şefkati ile yaklaşarak önce sakinleştirdi, sonra ağzını bağlayarak aracına bindirdi.

        Olay, Yeni Sanayi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir köpeğe araç çarptığı ve yaralandığı ihbarı alan Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği (AKAYKOR) Genel Sekreteri Cemal Doğan, aracı ile hemen harekete geçerek olay yerine intikal etti. Tel örgünün dibinde çamurun üzerinde yaralı vaziyette yatan yaralı köpeğe müdahale etmek isteyen Doğan, yarasından dolayı saldırganlaşan köpek için bir süre uğraştı. Saldırılara aldırış etmeden köpeğe bir baba şefkati ile yaklaşan Doğan, yaralı köpeği, "Tamam oğlum, tamam yavrum, tamam babacığım, iyileştireceğim seni. Hadi biraz sakinleş, aferin oğlum. Seveceğim biraz seni tama mı oğlum. Tamam mı babacığım, Hadi gel oğlum, tamam canım" diyerek sakinleştirdi. Sevgi ve şefkate karşısında uysallaşan köpek kendini sevdirirken, Doğan daha sonra köpeğin ağzını her hangi bir olumsuzluğa karşı iple bağlayarak aracına bindirdi.

        Konuyla ilgili bilgi veren Cemal Doğan, "Bir ihbar üzerine buraya geldik. Köpeğimize araba çarpmış, arka sol ayağı kalçadan itibaren çıkıklık görünüyor. İhbarımızı değerlendirerek hayvanımızı önce bir sakinleştirdik. Aşırı derecede sinirliydi. Sakinleştirdikten sonra da arabamıza koyduk ve bakım evine tedavisi için götürüyoruz. Eğer omurda her hangi bir zedelenme yoksa yürüyebilir. Ama gerekirse biz buna bir palet kullanarak yürüteceğiz" dedi.

        Yaralı köpek daha sonra araçla Aksaray Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ