Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan'dan ÖYM'ler geri dönüyor tartışmasına ilişkin açıklama!

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'den, MİT TIR'larına birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. akan Bozdağ, Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) konusunda, "Özel yetkili mahkemelerin geri döneceği yönündeki haberler çarpıtma" dedi. İşteBozdağ'ın konuşmasından önemli satır başları:

        FETHULLAH GÜLEN

        Millet o yapılanmanın gücünü fark etmeseydi...:Eğer 17 Aralık olmasaydı veya geç olsaydı, millet bu yapılanmanın Türkiye içinde eriştiği gücün farkına varmamış olsaydı, Fethullah Gülen, Pensilvanya'dan Türkiye'ye Humeyni'nin İran'a dönüşü gibi dönebilirdi. Bu açıdan baktığımızda 17 Aralık, Türkiye'nin böylesi bir dönüşüme 'dur' dediği gün de olmuştur.

        ABD ile Türkiye iki müttefik ülke bugüne kadar pek çok alanda ciddi işbirliklerimiz var. Şimdiye kadar ABD'nin bizden istediği iadeler ve adli yardım talepleri konusunda Türkiye olumlu yaklaştı.Türkiye'nin ABD'den talepleri konusunda da olumlu yaklaşımlarını genel itibariyle görüyoruz. Ben Fethullah Gülen'le ilgili iade talebi ve kırmızı bülten çıkarılması üzerine ABD'nin Türkiye ile ilgili bu olumlu ilişkileri sürdürebileceğine, sürdürmesi gerektiğine inanıyorum. Bu tabii ABD'nin kendi iç değerlendirmesi olacak. Ancak bizi bağlayan hukuk, ikili anlaşmalar var.

        ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER

        Kesinlikle dönüş yok: Özel yetkili mahkemelerin geri döneceğine yönelik iddiaların yer aldığı haberler çarpıtma. Bu kesinlikle ÖYM'lerin yeniden dönüşü değil. Çünkü ÖYM'ler özel soruşturma, yargılama usulü olan hususlara bakan mahkemelerdir. Şu anda Türkiye'de soruşturması ve yargılaması farklı herhangi bir suç yok. Yürüyen çalışma, sadece ihtisaslaşmayı temin etmeye yönelik.

        AİHM'DEKİ DOĞU PERİNÇEK DAVASI

        Temyiz kabul edilirse AB'nin değer anlayışı iflas eder:Türkiye'yi ifade hürriyeti, basın hürriyeti üzerinden eleştiren AB'nin, Avrupa Konseyinin ve diğer batılı yetkililerin İsviçre'deki ifade hürriyetini ret ve inkar eden bu yasal düzenleme karşısında sessiz kalmalarını kınıyorum ve yadırgıyorum.Hem Türkiye hem Avrupa Birliği değerleri bakımından tarihi önemde. Eğer Büyük Daire, İsviçre'nin temyiz talebini kabul ederse, bunu çok net söylüyorum, AB'nin üzerinde yükseldiği bütün değerlerin inkarı anlamına gelir. Eğer öyle bir karar çıkarsa bu karar AB'nin ve Avrupa'nın insan haklarına, ifade hürriyetine verdiği değer anlayışının iflası anlamına gelir.

        MİT TIR'LARI

        İhanet olarak görüyorum:Milli İstihbarat Teşkilatı TIR'larıyla ilgili konu bana göre, hukukun bilerek ve isteyerek çiğnendiği, kötüye kullanıldığı bir hadisedir. Türkiye ve Türkiye'nin hukukuna ihanet olarak görüyorum. Neden yapıldı bu kanun çiğnemeler? Türkiye'yi teröre yardım eden bir ülke olarak göstermek için yapılmıştır, birinci nedeni budur. İkinci nedeni Türkiye'nin Başbakanlığını, hükümetini uluslararası mahkemelerde yargılatacak bir süreci başlatmak. Üçüncüsü de istihbarat teşkilatına güvenenlere mesaj verilmek istendi. 'Siz Türklere güvenmeyin, onlar kendi ülkelerinde bir yerden bir yere TIR dahi sevkedemiyorlar' dedirtmek gibi hedefleri var.

        HAKKINDA AÇILAN DOSYA

        Adalet bakanına terörist muamelesi yaptılar: Terörle yetkili savcı, benimle ilgili terör dosyası açtı. Düşünün, Adalet Bakanı'na terörist muamelesi yapan bir anlayış. Bu, bakana terörist muamelesi yapmaktır. Bu, böyle bir şey olabilir mi? Adalet bakanları, savcıları her zaman aramıştır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ