Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Kobani'de İslam'la savaşılmadı" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır kongresinde Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesine değindi. "Kobani'de İslam'ın savaşı değil barbarlık ile özgürlük savaşı vardı" dedi

        HDP Diyarbakır kongresi Seyrantepe Spor Salonu'ndagerçekleştirildi. Kongrede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir konuşma yaptı.Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesine değinen Demirtaş,"Asıl hedef özgür bir yaşamı hedefleyen zihniyeti orada boğmaktır. Kimse Kürt halkına İslam'ı öğretmesin. Kobani'de yenilen zihniyet İslam'ı en çok ben bilirim zihniyetidir. Kobani'de İslam'ın savaşı değil barbarlık ile özgürlük savaşı vardı. Kobani zaferi tüm Ortadoğu dengelerini değiştirecek.Orada İslam kaybetmedi. Var olacak İslam'dır" dedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        İKTİDAR OLACAĞIZ DEMİYORUM AMA...

        -Parti olarak kendimizi eleştirebilmeliyiz. Yeni siyaset üretmek zorundayız, yerelde ve genelde yeterli siyaseti ve hizmeti yapamıyoruz.Yeni bir dili, yeni bir politikayı, yeni bir yaşamı özgürleştirmek gerekir. Geçmiş başarılarımızdan örnek, hatalarımızdan dersler çıkararak yapmalıyız.

        - Bize barajı dayatanlara büyük bir mesaj verme kararlılığıyla karşı karşıyayız. Bu seçimde iktidar olacağız demiyorum, aynı zamanda gerçekçi olacağız. Ama bir sonraki seçimlerde Türkiye'nin ana demokratik siyasi merkezi biz olacağız.

        'BAŞBAKAN KOBANİ'NİN İNŞASINDA SAMİMİ OLMAZ MI?'

        -Sayın Başbakan buradan Kobani'ye selam gönderirken samimiyse Rojava'nın statüsünün tanınması ve Kobani'nin yeniden inşasında samimi olmaz mı? Öyle 'Kuzey Suriye'yi kabul etmeyiz, izin vermeyiz' demekle olmaz. Bunlar yanlış politikalardır. Doğru olan Rojava ile el ele vermektir. Bu başarılırsa bölgede yeni bir siyaset doğabilir ve Türkiye bu siyasetle kazanabilir. Bölgenin istikrarı ve barışı için Türkiye'de yürütülen iç barışın müzakeresi için bu büyük bir fırsat.

        'SELAMI SÖYLETEN HALKIN DİRENİŞİ'

        Kongrede, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bir konuşma yaptı. Sözlerine, "Kobani'ye selam olsun" diyerek başlayan Yüksekdağ, "Dün 'Kobani düştü, düşecek' diyenler, 'Kobani'yle çözüm sürecinin ne ilgisi var' diyenlere bakın, bugün Kobani'ye selam söylüyor. İşte bu selamı söyleten bu halkın direnişidir. Siyasi iktidar bugüne kadar olduğu gibi daha çok tükürdüğünü yalayacak" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ