Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, seçmeni ‘Obama modeli’ ile ikna edecek CHP seçim çalışmalarına hız verdi

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP yönetimi, Obama’yı başarıya götüren ekiple seçimlerde çalışıp çalışmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek. ABD’li şirketin, özellikle Türk seçmeninin davranışının analizinde partiye yardımcı olabileceği belirtildi.

        7 BÖLGEYE 7 STRATEJİ

        Alışılmışın dışında bir seçim kampanyası yapmaya hazırlanan CHP’de, 7 bölge için yerel dinamikleri önceleyen bir seçim stratejisi hedefleniyor. Bu çerçevede Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için hayvancılık ve madencilik ön plana çıkarılırken; Ege ve Akdeniz için sanayiye dayalı tarım ve turizm; Marmara Bölgesi için hizmet ve finans gibi seçenekler ön planda tutulacak. Kampanya sırasında yerel müziklere ağırlık verilecek.

        SOL VE SOSYAL DEMOKRAT İSİMLER

        Yunanistan’da sol ittifak SYRIZA’nın seçim başarısı, CHP’nin aday belirlenmesi konusunda dümeni sol ve sosyal demokrat isimlere kırmasına yol açtı. Parti yönetiminde yapılan son değerlendirmelerin ardından sağ açılımı yerine sol, sosyal demokrat isimlerle seçime girilmesi eğilimi ağırlık kazandı.

        CHP’de seçim kampanyasında Barack Obama gibi sosyal medya etkin kullanılacak. Aralarında akademisyen ve genç araştırmacıların bulunduğu gönüllülerden oluşan bir sosyal medya ekibi oluşturuldu. Ekip, seçim döneminde proje ve politikaların sosyal medya üzerinden vatandaşlara ulaşmasını sağlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ