Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Antalya'da 'kovboy filmi' Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'daki konferansta Vahşi Batı'ya gitti. Bakanlığın hayata geçirmeye çalıştığı değişimi kovboy filmleri benzetmesiyle anlattı

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'nınSerik ilçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Eğitim Sempozyumu'na katıldı. Buradaki konuşmasına espri ile başlayan Avcı, "Sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Burada alkışlamanız gerekiyordu" ifadesini kullandı.

        - Dünya hızla değişiyor, bu doğrultuda eğitime yaklaşım ve eğitim kavramı da değişti. Eğitim artık hayat boyu eğitim kavramıyla özdeşleşti.

        EĞİTİM YAZ BOZ TAHTASI

        - Gerek yaş, gerek meslek, gerek cinsiyet, gerek bilgiler itibarıyla eğitim dünyası tam bir yaz boz tahtası. Buradan ne yapmış olmuyorum, eskiden kovboy filmlerinde 'saloon' vardı biliyorsunuz, orada sık sık kavga çıkar fakat bir köşede de piyanist piyanosunu çalmaya devam eder. Bazı filmlerde piyanistin başucunda 'Piyanist elinden geleni yapıyor, lütfen piyaniste ateş etmeyin' cümlesi asılıdır. Ben de böylesine bir topyekün altüst oluş, böylesine bir değişim ortamında Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu değişime ayak uydurabilmek için aldığı kararlarla sık sık eğitimi yaz boz tahtasını çevirmekle eleştirildiğimiz için, yaptığımız işin ne olduğunu bir de böyle anlatmaya çalışıyorum.

        167 BİN ÖĞRENCİ ÖZEL OKULA YÖNLENDİRİLDİ

        -Geçen yıl yapılan bir yasal düzenlemeyle özel okullara giden öğrencilere ciddi devlet teşvikleri sağladık. Bu yıl 200 bin öğrenci için hazırlık yapıyoruz. 167 bin öğrencimize bu yıl 535 milyon lira destek vererek özel okullara yönlendirdik. İlk ödeme verildi, ikinci taksit şubatta, son taksit de haziranda verilecek.

        -(Geleceğin öğretmeni) kavramı içinde pek çok risk barındıran bir seçim. Henüz 2-3 yaşında bir katılımcımız var biz onun dünyasını konuşacağız. Biz kendimize göre bir gelecek tasavvur edeceğiz. Oraya yakışan, beklentilerine uygun olduğunu düşündüğümüz bir öğretmen profili tanımlayacağız. Sonra önümüzdeki yıllarda, 25 yıl sonra, 50 yıl sonra birileri bu söylediklerimizi okudukları zaman, kayıtları izledikleri, dinledikleri zaman bize çok gülecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ