Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşik Otel sahibine 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı

        Can HACIOĞLU/HABERTÜRK

        Eskişehir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında dövülmesi sonucu ölen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın darp görüntülerini sildiği, suç delillerini yok ettiği, gizlediği ve değiştirdiği iddiasıyla Beşik Otel sahibi ve yetkilisi E.G. hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 12 Ocak 2015 tarihinde hazırladığı ve Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede şüpheli E.G.'nin gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla bir suçun delillerini yok ettiği-sildiği, suç delillerini yok etme suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi. İddianamede "Beşik Otel'e ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinde, 3 Haziran 2013 tarihinde saat 00.16.42 ile 00.17.56 saatleri arasında 74 saniye ve 00.18 ile 00.39.00 saatleri arasında 20 dakika 33 saniye görüntü kaydının eksik olmasının nedeninin güç kesintisi sonucu meydana geldiğinin bildirildiği... yapılan soruşturmada polis memuru H.E.'nin otele girdiği, otel sahibi olan şüpheli E.G'ye ‘Kameraları kapatın, daha önceki saate gel, 10 dakika öncesine gel' dediği ve şüphelinin de güvenlik kamerasını kapatarak, kayıtları sildiği..." kaydedildi.

        Başsavcılık, E.G.'nin 'suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçlarını işlemekten 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 281/1, 58 ve 53. maddelerine göre 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İlk duruşma 27 Şubat 2015'te başlayacak.

        NE YAŞANMIŞTI?

        Ali İsmail Korkmaz davasında avukatlar tarafından Ali İsmail'in darp edildiği Sanayi Sokak üzerinde yapılan keşiflerde Beşik Otel görüntü kayıtları gündeme gelmiş, ancak olayların yaşandığı zaman dilimi görüntülerde çıkmamıştı. Otel yetkilisi de yaşanan olaylardan dolayı güvenlik nedeniyle şalteri kapattığını beyan etmişti. Ancak TÜBİTAK'ın ortaya çıkardığı görüntülerde polis memuru H.E.'nin otele girerek otel sahibine "Kameraları kapat, daha önceki saate gel, 10 dakika öncesine gel" diye talimat verdiği ortaya çıkmıştı. Polis memuru H.E ise Kayseri'de görülen davada beraat eden sanıklar arasındaydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ