Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Köpek ısırığına 6 ay hapsi istendi

        Gökay USANMAZ/ HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İstanbul Bahçelievler’de garajında beslediği Alman kurdu köpeği, annesiyle birlikte yüzme kursuna gitmek isteyen 10 yaşındaki Ö.’ye saldırıp yaraladığı için, Gürsoy A.’nın 6 aya kadar hapsi istendi. Ö. annesi Halika E. ile birlikte yürürken, özel bir garajda Gürsoy A. tarafından beslenen 2 Alman kurt köpeğinden biri açık olan kapıdan çıkıp Ö.’ye saldırdı ve çeşitli yerlerinden ısırdı. Gürsoy A., çocuğu köpekten güçlükle kurtardı. Ö. hastaneye kaldırıldı.

        Olayın ardından aile şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Gürsoy A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, Gürsoy A., hakkında ‘hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma’ suçundan 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Anne Halika E. mahkemede “Eğer müdahale etmeselerdi köpek oğlumun boğazına saldıracaktı.Daha önce de köpeğin aynı şekilde saldırdığını öğrendim, şikâyetçiyim” dedi.

        Sanık Gürsoy A. ise bir hayvansever olduğu için köpeklere baktığını, köpeğin sahibinin başkası olduğunu savunarak “Garaj kapısı açık olduğu için köpekler dışarı çıkmış. Müdahale ettim ancak çocuğu ısırdı, pişmanım. Çocuğu hastaneye götürdüm” diye konuştu. Mahkeme, Ö.’yü vücudunda kalıcı bir iz olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk ederek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ