Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis mağdur kadınlardan şikâyetçi

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda bir sunum yapan Emniyet Amiri Nuğman Demirdiş, koruma talep eden bazı mağdurlara ekip otolarının eşlik ettiğini anlatarak, “Ancak bunlardan bazıları kanunu suiistimal ediyor. ‘Benim koruma kararım var’ diyerek ekip otosunu taksi gibi kullanmak istiyor” dedi.

        ‘EVİME GELİP DURMAYIN’

        Şikâyetler sonrasında mağdurların ikametinin haftada bir kez kolluk kuvvetlerince kontrol edilmesinin bazı mağdurları da rahatsız ettiğini ve “Evime gelip durmayın” tepkisiyle karşılaştıklarını belirten Demirdiş, “Elektronik kelepçe uygulaması bu sorunu ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.

        Evden uzaklaştırma kararı verilen erkeklerin ise kalacak yer sorunu yaşadığını aktaran Demirdiş, “Ankara’da kısa süre önce annesi ve kardeşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırılan madde bağımlısı kişi, sabahladığı parkta ölü bulundu” ifadesini kullandı. Demirdiş, sosyal devletin gereği olarak bu kişilere yönelik düzenleme yapılmasını ve evden uzaklaştırılan erkeklere barınacak yer sağlanmasını önerdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ