Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa CHP'li vekil, Yunanistan'daki Türk vekilleri ziyaret etti, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gümülcine'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında "Krizleri çıkaranlar bedelini ödemelidir" dedi

        CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yunanistan'da yapılan genel seçimlerin ardından seçilen Türk milletvekillerini ziyaret etti.

        İnce ziyareti sırsında yaptığı açıklamada milletvekillerini tebrik ederek, "Biz arkadaşlarımızla birlikte milletvekili arkadaşlarımızı kutlamak istedik. Uzun bir aradan sonra buradaki Türk kardeşlerimizin sol bir partiden üç milletvekili çıkarması bizleri gerçekten umutlandırdı.Avrupa'da aşırı sağ yükselirken Yunanistan'da solun kazanması bütün Avrupa'ya, Türkiye'ye de ümit oldu. Türkiye'de de belki sıradan bir yurttaşımız, yaşlı bir amcamız siyaseti yakından takip etmeyen birisi bana 'Milletvekilim ne oluyor Yunanistan'da' diye sorular soruyor. Bunu biraz da yakından görmek istedik. Milletvekili arkadaşlarımızla sohbet ettik ve bu solun kazanmasının Avrupa'ya, Türkiye'ye yansımalarının çok iyi olacağını düşünüyorum. Başarılı olmak zorundalar, onlara başarı dilemeye geldik ve krizleri çıkaranlar bedelini ödemelidir. Krizi çıkaranlar başkaları bedelini ödeyen yoksul halklar oluyor. Yunanistan'da da böyle oluyor, Türkiye'de de böyle oluyor, başka yerlerde de böyle oluyor. Yunanistan'daki bu dirilişin emperyalist güçlere karşı bu dik duruşun takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Başarılar diliyorum yeni hükümete" dedi.

        İnce, Syriza Partisi'nin aşırı sağ bir parti ile koalisyon hükümeti kurmasına yönelik ise, "Kolay değil böyle bir şeyi yürütmek geçmişte de CHP-MSP koalisyonu vardı rahmetli Ecevit ile rahmetli Erbakan'ın yaptıkları. Şimdiden peşin peşin konuşmak doğru olamaz. İnşallah başarılı olur. Ben de mübadelede Drama'dan göç etmiş bir ailenin bir çocuğuyum. Ata topraklarına geldik" ifadelerini kullandı.

        Muharrem İnce kenti gezerek esnaf ile sohbet etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ