Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başını gövdesinden ayırmaya çalışmış Yalvaç'ta ikinci kafa kesme cinayeti Isparta'da vahşet!

        Isparta'nın Yalvaç ilçesi yıllar sonra yine kafa kesme cinayetiyle gündeme geldi. 49 yaşındaki G.S. dini nikahla yaşadığı 67 yaşındaki Osman Tokmak'ı öldürdü ve kafasını kesmek istedi. Bursa'ya giden G.S. teslim oldu. Yalvaç'ta 2012 yılında Nevin Yıldırım, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i öldürmüş ve başını kesip köy meydanına atmıştı. Bu cinayet Türkiye'de günlerce gündemde kalmıştı.

        Olay, Yalvaç İlçesi Müderris Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden ayrılıp 6 yıl önce İstanbul’dan Yalvaç’a yerleşen 3 çocuk babası Osman Tokmak, 6 ay önce 1 çocuk annesi G.S. ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Aralarındaki geçimsizlik nedeniyle G.S. bir süre önce evi terk etti. Eşyalarını toplamak için dün öğle saatlerinde dönen G.S. ile Osman Tokmak arasında, iddiaya göre tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine G.S., Osman Tokmak’ın başına kesici aletle vurdu. Kanlar içinde kalan Osman Tokmak’ın üzerini yorganlarla örten G.S., evden çıktı.

        "BEN GİDİYORUM OSMAN EVDE"

        Komşularına, "Ben gidiyorum. Osman çarşıda" diyen G.S., eşyalarını yüklediği kamyonetle olay yerinden ayrıldı.

        Bu sabah Osman Tokmak’tan haber alamayan komşuları kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri giren polis, Osman Tokmak’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yorganların altında secde etmiş vaziyette bulunan Osman Tokmak’ın sağ kulağının koptuğu ve kan kaybından yaşamını yitirdiğini belirledi.

        Bu arada eşyasını yükleyip Bursa’ya giden G.S.’nin ise Osmangazi İlçesi’nde polis merkezine gidip cinayeti işlediğini söyleyerek teslim olduğu belirtildi.

        BAŞINI GÖVDESİNDEN AYIRMAYA ÇALIŞMIŞ

        Yalvaç’ta nikahsız yaşadığı eşinin öldürdüğü Osman Tokmak’ın cesedi üzerinde ve evde inceleme yapıldı. Osman Tokmak’ın ensesinde derin bir kesi olduğu belirlenirken, G.S.’nin kesici bir aletle Osman Tokmak’ın başını gövdesinden ayırmaya çalıştığı ihtimali üzerinde duruluyor. Osman Tokmak’ın cesedi otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Evde yapılan aramada ise olayda kullanıldığı sanılan herhangi bir kesici alete rastlanılmadı.

        Olaydan sonra Bursa’da teslim olan G.S.’nin 18 yaşındaki oğlunun da cinayet şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. G.S. ve oğlunun, Isparta Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen özel ekip tarafından Yalvaç’a getirileceği kaydedildi.

        CİNAYETİ OĞLU İLE BİRLİKTE İŞLEMİŞ

        Yalvaç'ta dini nikahla yaşadığı Osman Tokmak'ı öldürdüğü iddiasıyla Bursa'da polise teslim olan Gönül S. ile oğlu Fırat E., cinayeti birlikte işlediklerini itiraf etti. Sabah saatlerinde Yalvaç'a getirilen anne ve oğlunu, 29 Ağustos 2012'de Yalvaç'a bağlı Koruyaka Köyü'nde 30 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına attığı ‘kesikbaş davasını' da soruşturan Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk sorguladı.

        ‘KAVGA EŞYA YÜZÜNDEN ÇIKTI'

        Yaklaşık 9 saat süren çapraz sorguda Fırat E., annesinin Osman Tokmak ile arasındaki geçimsizlik nedeniyle Yalvaç'tan ayrılarak yanına gelmek istediğini anlattı. Bu amaçla bankadan 1500 lira kredi çekerek Yalvaç'a geldiğini aktaran Fırat E., "Amacımız anneme ait eşyaları bir kamyonet kiralayarak Bursa'da kiraladığım eve taşımaktı. Osman Tokmak evdeydi ve eşyaları bize vermek istemedi. Annemin kendisine borçlu olduğunu söyleyerek eşyaları vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışma esnasında hakaret edince dayanamayıp orada bulunan çanak antene ait demir boruyla başına birden fazla vurdum. Kendisinden geçtikten sonra annem de bıçakla kafasını kesti" dedi.

        ‘HAYATIM ZİNDAN OLDU'

        Gönül S. ise ifadesinde ilk eşiyle 10 yıl evli kaldığını ve anlaşmazlık sonucu boşandığını anlattı. Boşandıktan sonra hayatının zindana döndüğünü belirten Gönül S., "Astım hastasıyım. Çocuğuma bakabilmek ve ayaklarımın üstünde durmak için hayatla çok mücadele ettim. Yardım için başvurduğum hiçbir yerden çare bulamadım. Kimi zamanım Kadın Sığınma Evlerinde kimi zamanım da huzurevlerinde geçti. En sonunda beni hastalığımla kabul edecek yaşlı biriyle evlenmeyi çare olarak gördüm. Yalvaç'ta 75 yaşındaki biriyle resmi nikahla evlendim. Uzun sürmedi, ayrıldık. Daha sonra Osman Tokmak ile dini nikah yaparak beraber yaşamaya başladık" diye konuştu.

        ‘SAPIKÇA HAREKETLERİNDEN, DAYAĞINDAN BIKTIM'

        Osman Tokmak ile evliliğinin 6 ay sürdüğünü kaydeden Gönül S., ifadesinde şöyle dedi:

        "Osman Tokmak evde sürekli uydu yayınlarında yer alan yabancı seks kanallarını izleyen, cinsel sapkınlıkları olan biriydi. Orada gördüğü ne varsa aynısını yapmamı benden ister, itiraz edince de şiddet uygulardı. Anal ve oral yoldan zorla defalarca birlikte olmak zorunda kaldım. Bazen eve başka bir kadın getirip grup seks yapma teklifinde bile bulunduğu oluyordu. Ondan nefret ediyordum, o nedenle de ayrılmaya karar vermiştim. Olay günü eşyalarımızı ona görünmeden alıp gidecektik. Evde olunca eşyaları vermek istemedi. Kavga bundan çıktı. Oğlum birkaç defa başına vurunca kendisinden geçti. Ben de bıçakla kafasını koparmak istedim."

        ANNE, OĞUL TUTUKLANDI

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen cinayet şüphelileri tutuklandı. Gönül S., Isparta Kapalı Cezaevi'ne, Fırat E. ise Yalvaç Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ