Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, gensoru birincisi
        1

        Meclis'in 24. Döneminde AK Parti hükümetleri içinde hakkında en fazla gensoru verilen bakan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız oldu. TBMM resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre 24. dönemde 43 gensoru önergesi hazırlandı.

        2

        Bakanlar arasında hakkında en fazla gensoru hazırlanan 8 önerge ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız oldu. Yıldız için CHP 4, MHP 1, HDP ise 3 kez gensoru önergesi sundu. Yıldız hakkındaki önergeler özellikle Soma ve Ermenek'te meydana gelen maden kazalarından sonra arttı. Bu önergelerin biri işlemden kaldırıldı, 5'inin gündeme alınması Genel Kurul'da reddedildi, 2'si ise geri alındı.

        3

        Yıldız'dan sonra en fazla gensoru Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için verildi. Erdoğan için CHP 5, HDP, 1 önerge verdi.

        4

        Önergelerin 2'sinin gündeme alınması reddedildi, diğerleri ise önerge sahiplerince geri alındı.

        5

        Başbakan Ahmet Davutoğlu için de Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştiriler doğrultusunda CHP tarafından 5 gensoru önergesi verildi. Bu önergelerin biri işlemden kaldırıldı, diğerleri ise Genel Kurul'da yapılan oylama ile gündeme alınmadı.

        6

        Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in İçişleri Bakanlığı dönemine ait de CHP tarafından 1, BDP tarafından 4 gensoru önergesi verildi. Önergelerin ikisi geri alındı, 3'ünün ise gündeme alınması reddedildi.

        7

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için 3'er tane gensoru önergesi hazırlandı.

        8

        Çelik için CHP ve HDP tarafından verilen önergelerin biri geri çekilirken, ikisinin gündeme alınması kabul edilmedi. Arınç için ise üç gensoru önergesini de MHP verdi. Biri geri alınan önergelerin 2'sinin oylaması yapılarak gündeme alınması reddedildi.

        9

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer aldığı dönemde hakkında MHP tarafından 2, CHP tarafından ise 1 gensoru önergesi hazırlandı. Bu önergelerin 2'si gündeme alınmazken, biri geri çekildi.

        10

        Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker için MHP ve CHP tarafından birer gensoru verildi. Önergelerin ikisi de reddedildi.

        11

        AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı döneminde CHP tarafından verilen iki gensoruda Genel Kurul'da oylanarak gündeme alınmadı.

        12

        MHP Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer için de birer gensoru önergesi verdi. Ergün ve Yılmaz'ın önergeleri geri alınırken, Dinçer, Bozdağ ve Eroğlu'nun önergelerinin gündeme alınması Genel Kurul'da kabul edilmedi.