Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cezaevlerinde kapasitenin dolmasına 868 kişi kaldı Suç işleme oranı artıyor

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Çözüm arayışına giren Adalet Bakanlığı, yapımına başlanan cezaevlerinin bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Bakan Bekir Bozdağ, cezaevlerinde doluluk oranını “suç ve suçlu ile etkin mücadele” olarak açıkladı.

        KAMPUS CEZAEVLERİ YAPILIYOR

        Türkiye’de; 291 kapalı, 53 müstakil açık, 2 çocuk eğitimevi, 5 kadın kapalı, 1 kadın açık, 3 çocuk kapalı olmak üzere toplam 355 cezaevi bulunuyor. Bu cezaevlerinin toplam kapasitesi ise 163 bin 129 kişi. Adalet Bakanlığı, cezaevi sayısını ve cari harcamaları çağdaş infaz anlayışı doğrultusunda hızla azaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda, son 8 yılda toplam 169 ilçe cezaevi kapatıldı. Kapanan cezaevlerinin yerine bünyesinde birden fazla bölüm barındıran kampus cezaevleri inşa ediliyor.

        SUÇ İŞLEME ORANI ARTIYOR

        Cezaevlerinde 139 bin 644’ü hükümlü, 22 bin 617’si tutuklu toplam 162 bin 261 kişi bulunuyor. Mahkûm sayısı son 10 yılda 103 bin arttı. Tutuklu ve hükümlü sayısında görülen artış, Türkiye’de suç işleme oranının yükselmesine bağlanıyor. Adalet Bakanı Bozdağ, bütçe görüşmeleri sırasında “Mahkûm sayısındaki artışın yüksek olması hükümetimizin suç ve suçluyla etkin mücadele ettiğinin göstergesidir. Cezaları artırdık, infaza ilişkin değişiklikler yaptık” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ