Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dev projelerin mimarı TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da istifa etti

        TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ak Parti'den Erzincan milletvekili aday adayı olmak için Devlet Demiryolları’ndaki görevinden istifa etti.Ak Parti hükümetlerinin ulaştırma projelerinin bürokrasideki en önemli isimlerinden olan Karaman,hızlı tren, metro ve Marmaray projelerinin mimarı.

        Bugün Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan, dün ve önceki günlerde ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere,Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan,Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbalgibi bir çok önemli bürokrat ve isim, 7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı.

        ADAYLIĞI MERKEZDEN ONAYLANAN TEK İSİM: ÖZHASEKİ

        Bugün istifasını sunan bir başka önemli isim de de AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu. Bu sabah itibarıyla istifasını veren Özhaseki,Kayseri'de 20 yıldır Belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.

        Özhaseki'nin yerine, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi cuma günü toplanarak yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çelik'in adı geçiyor.

        ÜÇ ÖNEMLİ İSTİFA DAHA

        Son günde üç önemli istifa daha geldi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakan İlyasAydoğan, Ak Parti'den aday adaylığı için istifasını sundu.

        Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran da 7 Haziran öncesi görevini Ak Parti'den Konya milletvekilliği için ayrılan kamu görevlileri arasına katıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

        BÜROKRASİDE DİLEKÇE YAĞIYOR

        Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevindenistifaetti. Görevinden ayrılan bir başka isim deGümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı Fatih Metin. İstifa dilekçesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye sundu. Metin, memleketi Bolu'daAk Parti'den milletvekili aday adayı olacak.

        Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı da milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı.Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı 7 Haziran'da aday adayı olan bürokratlar arasına katıldı.

        BAKAN YARDIMCILARI SIRAYLA BIRAKIYOR

        Bürokrasideki istifaların en önemlileri bakan yardımcılarınınki oldu. Bakan yardımcıları istifa dilekçelerini son güne bıraktı. İşte 7 Haziran seçimleri için görevlerini bırakan bakan yardımcıları:

        - Veysi Kaynak: Adalet Bakan Yardımcısı

        - Nurettin Akman:Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı

        - Fatih Metin:Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı

        - Alaattin Büyükkaya:AB Bakan Yardımcısı

        - Muhammet Balta:Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı

        - Naci Koru:Dışişleri Bakan Yardımcısı

        - Osman Güneş:İçişleri Bakan Yardımcısı

        Milletvekilliği için istifalar 10 Şubat saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ