Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kredi kartına 9 taksit milletvekilliği aday adaylığı , Bursa'da AK Parti Gürsu ilçe teşkilatının kredi kartına 9 taksit aday adaylığı uygulaması bağış yapmaya nakit para bulamayan milletvekili aday adaylarına rahat bir nefes aldırdı

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Kentin gündemine bomba gibi düşen uygulamayla, nakit parası olmayan aday adaylarından kredi kartı ile bağış kabul eden ilçe teşkilatı pos cihazı kullanıyor.

        Kredi kartına 5 taksit yaptıran adaylar bankanın verdiği ekstra 4 taksitle birlikte bağışlarını 9 taksitte rahat ödeme imkanları bulabiliyor.

        Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen ve geri dönüşlerin oldukça iyi olduğunu belirten AK Parti Gürsu İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Yıldırım, "Birçok aday adayının yardım yapmaya nakdi gücü el vermiyor. Biz de kendilerine bir kolaylık sağlamak için bir pos cihazı edindik. Kendilerine taksit imkanı da tanımak suretiyle teşkilatımıza yardımda bulunmaları için kolaylık sağlıyoruz" dedi.

        Türkiye Milletvekili aday adaylığı için ardı ardına yaşanan istifaları konuşurken Bursa'da Ak Parti Gürsu ilçe teşkilatının hayata geçirdiği kredi kartına 9 taksitli aday adaylığı başvuruları şehir gündemine bomba gibi düştü. Başvuru sırasında bağış yapmaya nakit parası olmayan adaylardan para almayan ilçe teşkilatı gönüllülük esasına göre 1 liradan 35 liraya kadar olabilen ve gizli tutulan bağışları kredi kartına 5 taksit yapıp aday adaylarına ödeme kolaylığı sağlıyor. Ödemeler bankanın verdiği ekstra 4 taksitle birlikte 9 takside kadarda yapılabiliyor.

        "OLUMLU TEPKİLER ALDIK"

        Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen ve geri dönüşlerin oldukça iyi olduğunun altını çizen AK Parti Gürsu ilçe teşkilat başkanı Mustafa Yıldırım, "Milletvekili aday adayı abilerimiz, ablalarımız teşkilat bilinci ile yoğurulmuş dostlarımız. Teşkilatların ne kadar zor şartlarda mücadele verdiklerini biliyorlar. Onların da teşkilata ne kadar yardım yapmak istediklerini bizde biliyoruz. Ancak birçok aday adayının bu yardımı yapmaya nakdi gücü el vermiyor. Biz de kendilerine bir kolaylık sağlamak için bir pos cihazı edindik. Kendilerine taksit imkanı da tanımak suretiyle teşkilatımıza yardımda bulunmaları için kolaylık sağlıyoruz. Bankayla görüşerek ayarlamalarını yaptık ve 9 takside kadar bölebiliyoruz. Onlar için de ciddi bir kolaylık oldu, bu konuda da olumlu tepkiler aldık" dedi.

        "TAKSİTLENDİRME YAPILIYOR"

        Meclis üyeliğinden istifa edip aday adaylığı başvurusunda bulunan ve kredi kartından tek çekim yaptırarak bağış yaptığını dile getiren Murat Çakır ise, "İlçe başkanımız güzel bir uygulamaya imza attı. Bunun güzel bir uygulama olduğunu gördüm. Aynı zamanda taksitlendirme de yapılıyor. Nakit para verecek gücü olmayan aday adayları kredi kartlarına taksit yaptırıp bağışları ödeyebiliyorlar. Güzel bir uygulama" şeklinde konuştu.

        Öte yandan, adayların nakit ve kredi kartına taksitlendirerek yaptıkları bağışlar gizli tutuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ