Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yılmaz Koçyılmaz’ın yakınları:Bile bile kalp krizi geçirmesine izin verdiler

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Ankara'da, eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz’ın tartıştığı polis tarafından kelepçelenmesinin ardından kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesine, yakınları sert tepki gösterdi. HABERTÜRK, Koçyılmaz’ın eşi Eda Meliha Koçyılmaz, baldızı Funda Demir ve kuzeni Ali Salman ile görüştü.

        ‘HANGİ İNSAN BENİM KOCAMA KELEPÇE TAKAR?’

        Yılmaz Koçyılmaz’ın eşi Eda Meliha Koçyılmaz, “Hangi insan benim kocama kelepçe takarak kalp hastası olduğunu bile bile kriz geçirmesine izin verir?” sözleriyle kelepçe takan polislere tepki gösterdi. Koçyılmaz, polislerin eşinin tansiyon ilacını kullanmasına izin vermediğini ifade ederek “Ambulans bile çağırmamışlar. Tesadüfen geçen ambulansa bindirmişler; o da öldükten sonra. Yanında tansiyon ilacı vardı. İlacı cebinden çıktı. Tutanaklara ilacın ismi geçti” sözleriyle de isyan etti.

        ‘LİMON İSTEDİ’

        Eda Meliha Koçyılmaz, yaşananları anlatırken fenalaştı ve daha fazla devam edemedi. Yılmaz Koçyılmaz’ın baldızı Funda Demir ise Koçyılmaz’ın fenalaştığı sırada limon istediğini aktararak “O sırada polisler yine bir şey yapmamış. Arkadaşları hemen oradan limon bulup getirmiş. Yine kötü olmuş. O haldeyken, arabanın arka tarafına koymaya çalışmışlar. Şans eseri Beypazarı yönüne giden ambulans geçmiş oradan. 15 dakika müdahale etmişler ama onlar geldiğinde zaten kalbi durmuş” dedi. Koçyılmaz’ın kuzeni Ali Salman da “Tansiyon hastası olduğunu belirtmesine rağmen yere yatırılıp kuzenime kelepçe takıldı. Polislere insanlara nasıl davranmaları gerektiği öğretilmediği sürece, bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. Türkiye’de bu kurumun (Emniyet) doğru yönlendirildiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

        HABERTÜRK’ün olayla ilgili soruşturma başlatan Sincan Savcılığı’ndan aldığı bilgiye göre Koçyılmaz, kalp krizinden yaşamını yitirdi. İlk otopsi raporuna da Koçyılmaz’ın ölüm nedeni kalp krizi olarak geçti. Ayrıntılı Adli Tıp raporunun daha sonra dava dosyasına gireceği öğrenildi.

        VALİLİK KELEPÇEYİ DOĞRULADI

        Ankara Valiliği’nin olayla ilgili açıklamasında, darp ve cebir izi olmadığı belirtilerek şu bilgiler verildi: “10 Şubat günü saat 15.00 sıralarında, kar yağışı ve kayan araçlar nedeniyle Ayaş-Ankara Karayolu trafiğe kapanmış, trafikte bekletilen konvoyda bulunan Yılmaz Koçyılmaz aracından inerek yola devam etmek istemiş ve görevli polislerle tartışmaya başlamıştır. Tartışmaya devam etmesi üzerine şahıs muhafaza altına alınarak ekip aracına bindirilmiştir. Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Yılmaz Koçyılmaz kelepçesi çıkarılarak o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahalesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir. Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

        ŞÜPHELİ POLİS SERBEST

        Yılmaz Koçyılmaz’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatan Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli polisin ifadesini aldı. Olaya tanıklık edenlerin de ifadesine başvuran savcılık, şüpheli polisin gözaltına alınmasına ya da tutuklamaya sevkine gerek olmadığına karar verdi. Şüpheli polis serbest bırakılırken, savcılığın Koçyılmaz’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp’tan gelecek otopsi raporunu beklediği ifade edildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ