Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Moğolistanlı sevgililer için Adli Tıp Kurumu’nda Budist din adamı eşliğinde tören yapıldı

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        Sevgililer Günü’nü geçirmek için İsviçre’den İstanbul’a gelen ve kaldıkları lüks otelin bahçesinden denize düşerek boğulan Moğolistanlı sevgililer Sarengerel Dorligjav ve Sereter Bat Erdene için Adli Tıp Kurumu’nda Budist din adamı eşliğinde tören yapıldı. Acılı aileler beraberlerinde getirdikleri malzemelerle 2 gencin cenazesini sardı.

        MORGDA TÜTSÜ YAKILDI

        Sarengerel Dorligjav’ın Moğolistan Adalet Bakanı olan babası Dambij Dorligjav ile annesi ve Sereter Bat Erdene’nin Moğolistan’da milletvekili olan babası, dün saat 11.00 sıralarında polis eskortu eşliğinde Adli Tıp Kurumu’na gitti. Aileleri başkanlık girişinde Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük karşıladı. Moğalistan Fahri Konsolosu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun da eşlik ettiği aileler yaklaşık 1.5 saat Büyük’ün odasında kaldı. Ardından morg bölümüne götürüldü. Beraberlerinde Budist din adamı da bulunan aileler, bavullarında getirdikleri malzemeler ile kendi inançları doğrultusunda cenazeleri sardı. Bu arada morgda tütsü yakıldı. Acılı aileler saat 14.00 sıralarında İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun misafiri olarak öğle yemeği için Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı.

        İsviçre’de okuyan ve 7 Şubat’ta İstanbul’a gelerek Beşiktaş’taki 5 yıldızlı bir otele yerleşen Sereter Bat Erdene ve kız arkadaşı Sarengerel Dorligjav, deniz kıyısında bulunan otelin bahçesinde yürümeye başladı. Sereter Bat Erdene otelin denize sıfır olan istinat duvarının üzerine çıktı. Burada yürümeye çalışırken, görgü tanıklarının anlatımına göre dengesini kaybederek denize düştü. Kız arkadaşı Sarengerel Dorligjav da arkasından denize atladı. Ancak çift, boğularak öldü.

        CENAZELER TESLİM ALINDI

        Moğolistanlı sevgililerin cenazeleri, dün saat 17.00 sıralarında Adli Tıp Kurumu’na giden 2 konsolosluk görevlisi tarafından teslim alındı. Cenazeler tarifeli uçakla ülkelerine götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ