Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Galatasaray ile Kızılyıldız arasındaki basketbol maçında bıçaklanarak öldürülen Sırp Marko Ivkoviç davasında sanık avukatı polisleri suçladı

        Gökay USANMAZ

        İstanbul Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 21 Kasım 2014’te oynanan Galatasaray-Kızılyıldız basketbol maçı öncesinde Sırp taraftar Marko Ivkoviç’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davaya önceki gün devam edildi. Katil zanlısı K.A. ile 6 kişinin 12’şer yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davanın ikinci duruşmasında, Ivkoviç’in ablası Bojana Jankelic ile Sırbistan’ın İstanbul Başkonsolosu Sandra Vujinovic de hazır bulundu.

        GELMEYE KORKUYORLAR

        Bojana Jankelic’in avukatı Rufayi Taştan, olayı gören tanıkların olduğunu, ancak duruşmaya gelip tanıklık yapmaya korktuklarını söyledi. Tutuksuz sanıklardan Ç.H.’nin avukatı Miray Erakman ise ‘uydurma delil’ iddiasında bulundu. Erakman, önceki duruşmadan çıktıktan sonra sivil bir aracın yanına geldiğini ve operasyonu yapan Gayrettepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru E.K.’nın kendisine “Kadri’ye mont oturdu mu?” diye sorduğunu öne sürdü. Erakman, “Bu konuda savcılığa suç duyurusu yaptık. Ünlü O.J. Simpson davasında polislerin delil yarattıkları bilinmektedir” dedi. Dinlenmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı erteledi.

        O.J. SIMPSON DAVASI

        90’lı yıllarda Amerikan futbolunun önde gelen yıldızlarından olan O.J Simpson, 1994’te karısını ve karısının sevgilisini öldürmekle suçlandı. Bütün deliller Simpson’u işaret ederken, avukatları polisi delil uydurmakla suçlayarak davayı farklı bir noktaya taşıdı. Dava sonunda 12 kişilik jüri, Simpson’ı suçsuz buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ