Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan eylemine katılan Afife Arslaner de Fatih G. tarafından tacize uğradığını öne sürdü

        Herkesin bu olaya tepki göstermesi gerektiğini belirten Arslaner, "Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür aranırken ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu olayın son olmasını istiyoruz" dedi.

        "Erkek şiddetinin hız kesmediği Türkiye'de yürürlükteki yasalara rağmen hemen hemen hergün bir kadın cinayeti ile karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz" diyen Arslaner, "Resmi olmayan rakamlara göre 2013 yılında 214 kadın çevresindeki ya da tanımadığı erkekler tarafından öldürüldü. 2014 yılına dair tablo ise durumun önceki seneye göre daha vahim olduğunu ortaya koydu. 2014 yılında 281 kadın, erkek şiddetine maruz kararak yaşamını yitirdi. Bu olayların artık son bulmasını ve hiçbir kadının erkek zulmüne maruz kalmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

        "AYNI MİNİBÜSE BEN DE BİNDİM"

        Yaklaşık bir hafta önce aynı minibüse binen Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrencisi Çilem Gündoğan, kendisinin de Mersinli olduğunu, olayı duyunca şoke olduğunu ifade etti.

        "Katillerin fotoğrafını görünce tanıdım" diyen Gündoğan, "Kendimi çok kötü hissediyorum. Çünkü ben de Mersinliyim. Katil Fatih G'nin aracına Özgecan olayından birkaç gün önce ben de binmiştim. Aynı araçta bir kadınla ben vardım. Kadını indirdi beni tenha bir yerde bırakmak istedi ancak son durağa varmadığımızı fark ettim. Etrafa baktım çok tenha bir yerdi. İnmek istemedim ve son durağa gelince hemen indim. Özgecan'ın yerinde belki de ben olabilirdim. Yaşanan bu olay için çok üzgünüm. Umarım bu olay son olur ve bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız."

        Slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ