Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP yetişmiş genç ülkücü kadroları partiye taşımak için gayret edecek

        Saliha ÇOLAK / HT GAZETE

        Partisinin il ve ilçe kongrelerine, “bir grubu destekliyormuş algısı yaratmamak” için katılmayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 21 Mart’taki büyük kongrede de parti üst düzey yönetimini tümüyle delegenin tercihine bırakmaya hazırlanıyor.

        Bir grup gazeteciye, Nevruz’a denk gelen 21 Mart Kongresi öncesinde önemli açıklamalar yapan Bahçeli “Arkadaşlara söyledim, ister çarşaf ister nevresim... Artık ne deniyorsa. Daha çok geniş listeler için çarşaf tabiri kullanılıyor siyasette. Nasıl isteniyorsa öyle hazırlanabilir, serbestçe. Demokrasinin sözü diğer partilerde, özü bizde” dedi.

        Yönetimde yeni ve genç isimlere yer vereceklerini anlatan Bahçeli, özellikle üniversitelerden, Türkiye’de ya da yurtdışında doktora yapmış, yetişmiş genç ülkücü kadroları partiye taşımak için gayret edeceğini belirtti.

        18 BAŞVURU

        MHP’ye aday adaylığı için yoğun başvuru olduğunu kaydeden Bahçeli, “İlgi çok yüksek MHP’ye. Mesela Kırşehir mitinginde il başkanımıza sordum,‘Kırşehir’de performansınız nasıl?’ diye. Şu an 2 milletvekili çıkan ilde 18 başvuru var. Bu önemli” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ