Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kağıthane Belediyesi “Sarıkamış Destanı” etkinliği düzenledi, etkinlikte Prof. Dr. Bingür Sönmez'de konuştu

        HT GAZETE

        İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği “Sarıkamış Destanı” etkinliğinde, konuşan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Harekâtı’nda her aileden bir kişinin yakınının şehit düştüğünü aktardı. Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerin yıllarca kamuoyunda “zavallılar” gibi lanse edildiğini belirten Sönmez, “Hemen hemen şehit vermemiş aile yok. Sarıkamış’ta savaşmak için giden o yiğitler geri dönmedi. Bu askerlerimiz bir gecede tek kurşun atmadan donarak, titreyerek yaşarken ölmüş zavallılar gibi lanse edildi ama bu askerler birer kahramandır” dedi.

        Göğüs göğüse 100 kilometrelik bir alanda yapılan savaşta şehit sayısının tartışılmasının manidar olduğunu dile getiren Sönmez, şunları söyledi: “Erzurum, Sarıkamış arası 150 kilometre uzunluğundadır. Yani yaklaşık 100 kilometrelik geniş bir alanda savaş düşünün. Şehit sayısı her zaman tartışılmıştır ama rakamların hiçbir değeri, hiçbir önemi yoktur. Bir şehit bile bizim için çok değerlidir.” Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da geleneksel hale getirilen Sarıkamış şehitlerini anma programlarının bir vefa borcu olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Türkçe, Çerkezce, Lazca ve Kürtçe türküler seslendirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ