Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Levent Gök ve Engin Altay basın toplantısı düzenledi

        CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "İç güvenlik paketinin iç güvenlikle, özgürlüklerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu paketin adı polis devleti paketidir" dedi.

        CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Levent Gök ve Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarını tamamlamasının ardından, 02.00'de Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

        Hamzaçebi, AK Parti Grubu'nun getirdiği "iç güvenlik paketi"nin görüşmelerine bugün geçilemediğini kaydetti.

        AK Parti'nin, grup önerilerinin tamamlanması ve tasarının görüşmelerine başlanmasını amaçladığını ifade eden Hamzaçebi, "Ancak başta CHP olmak üzere yoğun bir dirençle karşılaşınca yarına kaldı. Yarından sonra da şüphesiz ki muhalefetin, CHP'nin, özgürlükleri baskı altına alan bu yasaya karşı anlamlı muhalefeti devam edecektir. Bu paketin iç güvenlikle, özgürlüklerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu paketin adı polis devleti paketidir" değerlendirmesinde bulundu.

        Hamzaçebi, bu tasarının, büyük bir toplumsal tepkiyi tetiklemek suretiyle Türkiye'yi yönetilemez hale getireceğini öne sürerek, "Sayın Davutoğlu, bu yasayı çekin, bonzai maddesini getirin hemen yasalaştıralım" çağrısında bulundu.

        CHP Grup Başkanvekili Altay da görüşmelerde TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın İçtüzüğü adeta ayaklar altına aldığını savundu.

        Bahçekapılı'nın, muhalefet partisinin grup başkanvekillerinin söz haklarını gasbettiğini, kullandırmadığını, uygulamalarının çok üzücü olayların yaşanmasına neden olduğunu anlatan Altay, şunları söyledi:

        "Bir milletvekilinin kaburgalarının kırılmasına, birkaç milletvekilinin başından darbedilmesine yol açmıştır. İç güvenlik paketi daha yasalaşmadan TBMM Genel Kurulu'nun güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Bu tasarı, diktatörlüğü kanuni zırha büründürme yasasıdır. Temsil ettiğimiz 77 milyonun temel hak ve özgürlüklerinin parlamento marifetiyle ortadan kaldırılmasına göz yummayacağız.

        AKP Trabzon Milletvekili Oktay Saral ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün vahşi, fiziki şiddet içeren saldırılarını, Meclis Başkanlık Divanı'ndaki kürsüde duran tokmağı alarak milletvekillerinin kafasına gözüne savurmasını da esefle kınıyorum."

        CHP Grup Başkanvekili Gök de CHP'nin bütün milletvekillerinin, İçtüzük'ten kaynaklanan yetkiyle "faşist yasaya karşı göğüslerini siper ederek önemli bir savunma gerçekleştirdiğini" kaydetti.

        Bu mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Gök, "Bu demokrasiden çıkış yasasıdır, polis devletine geçiş yasasıdır. Bundan sonra da direneceğiz" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ