Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Arınç, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Mehteran Takımı'nın gösterisiyle baeşlayan kongrede Arınç bir konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerine değinen Başbakan Yardımcısı, "Başbakanıyla 12 sene geçiren bir parti, yeni başbakanıyla ilk defa bir seçimlere gidiyor. Davutoğlu Ahmet hocayı mahcup etmeyeceksiniz" dedi.

        'KÖKÜ MAZİDE OLAN ATİ MİLLETİZ'

        Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

        - Türkiye tarihi, kültürü ve inancıyla çok büyük bir memleket. Biz ne harabi ne harabatiyiz. Kökü mazide olan ati bir milletiz. Yani biz geleceğiz. Sizler de geldiniz ve geleceksiniz ama biz dağ başlarında veya yol kenarlarındaki süs bitkileri gibi veya ot gibi yaşamıyoruz. Tarihin çok derinliklerinde çok köklü bir kültürün içerisinden geliyoruz. Unutmayın Osmanlı 620 yıldan daha fazla dünyaya hüküm sürmüş en güçlü devletti. 600 küsur sene. 20 milyon metrekare toprak üzerinde 100 milyon nüfusa adaletle, hükmediyordu.

        'BÜYÜK YANLIŞLIKLAR YAPILMIŞ OLABİLİR AMA...'

        - Letonya'ya yaptığım bir ziyarette bana, "Türk şehitliği var ziyaret etmek ister misiniz" denildi. Nereden gelmiş bunlar, nasıl şehit oldular hangi tarihten beri buradalar. Osmanlı-Rus harbinden bu yana. Ta oralara kadar gidebilmişiz. Ne kadar büyük bir devlet, ne kadar büyük bir coğrafya. Bakmayın şimdi mendil kadar Anadolu'nun içine hapsolduk. Biz geçmişte 7 kıtada hüküm sürmüş bir büyük devletin mirasçıyız hamdolsun.

        - Gençlerin geçmişiyle, Osmangazi, Orhangazi ile iftihar etmesi gerekiyor. Cumhuriyet döneminde de çok önemli güzellikler yaşandı. Evet büyük yanlışlıklar yapılmış olabilir. Büyük hatalar işlenmiş olabilir ama millet olarak biz kökümüzden kopmadan geldiğimiz için her zaman güçlüyüz.

        'BİR SEÇİMLİK CANLARI VAR'

        - Ak Parti tüm seçimlerde oyunu arttırdı. Önümüzdeki seçimler de kendimizi aşmamız gereken bir seçim. 3 seçim, üçünde de oyumuz yükseliyor. 35, 47, 50. Şimdi 50'de kalamayız arkadaşlar. Bu potansiyel var. Cumhurbaşkanımız 400 milletvekili dedi. Ağanın eli tutulmaz 400 olur mu. Ben 399'a da razıyım aslında. İnşallah çok fazla milletvekili çıkaralım ki şu kavgalar, gürültüler, fısıltılar bitiversin. Bunların bir seçimlik canı vardır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ