Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nu Şah Fırat operasyonu hakkında bilgilendirdi.

        TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda Şah Fırat Süleyman Şah türbesinin nakli operasyonuna ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, özetle şunları söyledi:

        - Ecdadımızın hatırasına sahip çıkmayı bir borç bir görev olarak görmekteyiz. Uluslararası hukuk kurallarınca Türk toprağı kabul edilen Süleyman Şah türbesiyle ilgili 2 Ekim 2014 tarihinde Türk ordusuna sınır ötesi operasyon yapılabilmesi için tezkere verilmiştir.

        - Birliklerimiz 00.30 sıralarında Süleyman Şah Türbesine ulaştı. Yine 01.00 sıralarında bir başka tank birliğimiz nakli kuburun sağlanması için gerekli toprak parçasını kontrol altına almıştır. TSK, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizle birlikte 06.30 sularında yurda dönmüştür.

        'KAYBEDİLEN VATAN TOPRAĞI YOK'

        - Her türlü tehdidin söz konusu olduğu bölgede TSK'nın yaptığı operasyon caydırıcı gücünü göstermektedir.

        Bir personelimiz geçirdiği kaza neticesinde şehit olmuştur. Bu operasyon mehmetçiğimiz can güvenliği ve askeri durum değerlendirilerek yapılmıştır.

        - Kaybedilen bir vatan toprağı yoktur. Türkiye egemenlik hakkından vazgeçemiştir.

        -Yeni Suriye Eşme'sindeki türbe ülkemize yaya yürüme mesafesindedir. Ecdadına bir Fatiha okumak isteyenleri ziyaret etmeye davet ediyoruz. Orada da görülecektir ki bayrak dalgalanmaktadır.'

        'KÖTÜ HAVADA GÖZLEM YAPILAMIYORDU'

        - Karakol her an baskın ihtimalı ihtimalı göz önüne alınarak 24 saat İHA'larla gözleniyordu. Ancak gözlem hava müsaitken yapılmakta kötü havada bu da yapılamıyordu bu da tehdidi artırıyordu.

        - Musul Başkonsolosluğu olayında daha önce neden önlem alınmadı diye gensoru önergesi verenlerin bugün söz hakkı yoktur. Bu aziz millet 'Musul başkonsolosluğu neden daha önce boşaltılmadı?' diyenleri hatırlamaktadır.

        Muhalefetin eleştirileri üzerine yeniden kürsüye çıkan Bakan Yılmaz “Hükümetimiz Mehmetçiğin canını, Türk milletinin onurunu, hak ve hukukunu korumuştur. Bir Mehmetçik can verseydi, ‘Dört bir tarafı IŞİD ile çevriliydi, gerekli tedbirleri niye almadınız?’ demeyecek miydiniz? Biz doğru yaptık” açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ