Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, altı buçuk saat sürdü.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

        Arınç, Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında yaşananlara ilişkin "Meclis’te 3 parti hakaretler, sıraya girmeler, birbirlerini yumruklamalar gibi yöntemlerle görüşmeleri engellemeye çalışıyor" dedi.

        Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

        Meclis çalışmaları ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı, İç Güvenlik Yasası diyebileceğimiz kanun ile ilgili olarak geçtiğimiz toplantıdan bu yana neler yapılabilediği konusunda bilgi sundu.

        ŞAH FIRAT OPERASYONU

        Operasyon her yönüyle başarılı olarak geçti.

        Bakanlar Kurulu 50 günün ardından 9 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak.

        İÇ GÜVENLİK PAKETİ

        Demirtaş'ın '2 maddeyi getirin hemen çıkaralım' açıklaması çok basit, ucuz bir açıklama. Bir siyasi partinin genel başkanına yakışmaz doğrusu.

        Bu getirdiğimiz tasarı bir bütündür. Bu bütünlüğün içerisinde iç güvenliğe yönelik tedbirler olduğu gibi, jandarma teşkilatı ve emniyet teşkilatıyla ilgili konularda vardır. Bunu artık doğan çocuklar bile biliyor.

        Bunların içinden sadece iki tane maddeyi çıkarıp getirin demek çok ucuzcu bir yaklaşımdır.

        Herkes paketin içinde ne olduğunu biliyor. AB normları ve uluslararası hukuk standartlarına uygun bir düzenleme yapıyoruz.

        Bunun komisyonda bile görüşülmesi üç gün sürmüştür. Ancak ne gariptir ki Meclis’te 3 parti hakaretler, sıraya girmeler, birbirlerini yumruklamalar gibi yöntemlerle görüşmeleri engellemeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘bunlar zaten kanunlarda var.’ Bunlar kanunlarda varsa şimdi tahkim edilmesinden niye rahatsız oluyorsunuz? Biz toplumu tehlikeden korumak istiyoruz, suçun işlenmesine zemin hazırlanmasına izin vermek istemiyoruz.

        Bir hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmek istiyoruz. HDP için böyle olmayabilir.Ülkemizin hemen hemen her şehrinde, suç işlemeyi kendisine meslek edinmiş, kendi ideoloji için böyle bir davranıştan farklı bir şey beklenmeyen birtakım suç örgütler var. İsimlerine bakarsanız, alfabenin bütün harfleri de vardır. Sokaktaki insanı katletmeye yönelmiş, ortaya hendekler kazarak, yüzlerini gizleyerek, ellerindeki uzun namlulu silahlarla evleri taramak suretiyle insanların can emniyetini tehlikeye atan hatta yok eden eylemcilere karşı biz her şeyi söyleyebiliriz de HDP ne kadar söyleyebilir kamuoyu takdir etsin. Birbirleriyle aralarında bazen organik bağ bulunan bazen organik bağ olmasa dahi birbirlerini teşvik ve destekleyen bu unsurların getireceğimiz tedbirlere karşı çıkmaktan başka yapacağı bir şey yoktur. HDP'yi bu konuda, olumsuz anlamda söylüyorum, anlayışla karşılayabilirsiniz.

        Nasıl olur da MHP, Sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu kanunu çıkarmamak uğruna yaptıklarına nasıl katlanabilir, nasıl destekleyebilir ve Parlamento'nun kilitlenmesine nasıl müsaade edebilir? Sayın Bahçeli ülkücüleri bile sokağa çıkmaktan men ediyor ki insanlar birbirlerine karşı bir eylem yapıp can ve mal kaybı olmasın diye. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, Türkiye'nin huzur ve asayişi konusunda hepimizden daha itinalı bulduğumuz bir insan, HDP veya CHP ile nasıl işbirliği yapabilir, bunu anlamak mümkün değil. Bir anamuhalefet partisi, sokak eylemlerine nasıl arka çıkabilir?

        "MECLİS'TE YAPILANLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

        Bugün Meclis'te yapılanları anlamak münkün değil halkımız çok iyi görüyor.Demokrasiyi yok etmek isteyenlere karşı tedbir alıyoruz.Şu yaşananları bir ibret olarak görmeli ve herkes kendi partisinden hesap sormalı.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Bu konuda 4 Şubat'tan bu yana bir gelişme var. O gelişmede şudur, silah bırakmaya yönelik bir açıklamanın yapılabilecek olmasına karşı engeller çıkarılmıştır. Bu engellerin daha çok Kandil'den kaynaklandığını artık sağır sultan bile biliyor. HDP'li bazı milletvekillerinin veya İmralı'yla görüşmek için zaman zaman gidenlerin hemen ertesi günlerde Kandil'e gittiklerini biliyoruz. Gidenler henüz dönmemiştir. Nasıl bir karar almışlardır, kendileri bir açıklama yapar. Biz hükümet olarak çözüm sürecini sonuna kadar, milletimizin menfaatlerine uygun bir şekilde sürdürmeye kararlıyız.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ

        Sayın Cumhurbaşkanımız bu sistemin Türkiye için daha iyi olacağına inanıyor. Türkiye nasıl daha iyi yönetilir sorusuna cevap aranıyorsa bunun tartışılmasında fayda var. Önceliğimiz yeni Anayasadır ve onu getirebilecek bir güce ulaşmamızdır.

        3 İNGİLİZ GENCİ

        Bu 3 kişi Türkiye'ye giriş yapmış. Onların ülkelerinden çıkmasına engel olmayan İngiltere gerekli tedbirleri almamıştır.İngiliz makamlar önceden bilgi paylaşımı yapsaydı güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri alırdı. Arama çalışmalarımız sürüyor, bulamazsak bunun sorumlusu İngiliz hükümetidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ