Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir’deki Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’de çocuk mahkumların birbirine şiddet ve cinsel istismar uyguladığı iddia edildi

        İzmir’deki Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’de çocuk mahkumların birbirine şiddet ve cinsel istismar uyguladığı iddia edildi.

        Radikal Gazetesi’nin gündeme getirdiği iddialar cezaevi müdürünün psikologla kurum içinde yaptığı yazışmalara dayanıyor.

        Belgedeki iddialara göre zayıf çocuklar büyük çocuklar tarafından istismara maruz kalıyor. Bazı infaz memurları ise yasak olan maddelerin cezaevine girmesine göz yumuyor.

        İddialar bununla da bitmiyor.Belgede içeceklere idrar karıştırıldığı çocukların hastaneye gidebilmek için kendilerine zarar verdikleri anlatılıyor.

        İDDİALAR MECLİS GÜNDEMİNDE

        Konuya ilişkin CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP Tunceli milletvekili ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

        Vekiller soru önergesinde ‘iddialar doğru mu?’ diye sordu. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün iddialarla ilgili araştırma yaptığı, açıklamanın bundan sonra yapılacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ