Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de okul önünde 3 kişiyi pompalı tüfekle yaralayan zanlı tutuklandı

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        Olay, dün sabah saatlerinde Piri Reis İmam Hatip Lisesi yakınlarında Şehit Mesut Uzlu Sokakta meydana geldi. Okula 34 JT 7142 plakalı otomobille gelen 21 yaşındaki Muhammet A., iddiaya göre, öğrencilerden Mehmet A.'dan, rahatsız ettiği iddiasıyla kendisi hakkında polise şikayette bulunan ve koruma kararı aldıran kız öğrenci M.A.'yı çağırmasını istedi. Bahsettiği kızı tanımadığını ve çağıramayacağını söyleyen Mehmet A.'ya tokat atan Muhammet A. okula girişine izin verilmemesinin ardından geldiği otomobille okul önünden ayrıldı.

        TÜFEKLE OKULA GERİ GELDİ

        Mehmet A. durumu okul yönetimi ve babası Rıdvan A.'ya anlattı. Bunun üzerine baba Rıdvan A., okul önüne gelerek okul yönetimi ve öğrencilerle birlikte beklemeye başladı. Bu sırada okulun bulunduğu sokağa tekrar gelen Muhammet A. yanında getirdiği pompalı tüfekle 4 el ateş etti.

        1'İ ÖĞRENCİ 3 KİŞİYİ YARALADI

        Tüfekten çıkan saçmalar okul bahçesinde bulunan Okul Müdür Yardımcısı Yaşar Çelebi Gür'ün ve öğrenci Mahsun B.'nin el parmağına, güvenlik görevlisi Nazım Gültekin'in parmağına ve omuzuna isabet etti. Muhammet A. otomobiliyle olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı

        POLİS KISA SÜREDE YAKALADI

        Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kaçan şüphelinin otomobilini bir oto yıkamacıda, içindeki pompalı tüfekle birlikte bulurken, Muhammet A.'nın da yakında bir pastanede oturduğu bilgisine ulaştı. Pastaneye giden polis ekipleri kısa süren kovalamacanın ardından Muhammet A.'yı yakaladı.

        "KORUMA KARARI BULUNUYOR"

        Öte yandan, şüpheli Muhammet A.'nın sürekli taciz ettiği iddia edilen lise öğrencisi M.A. için ailesinin şikayeti üzerine savcılık kararıyla koruma kararı çıktığı belirtildi. M.A'nın ailesi de olaydan sonra polise verdiği ifadede zanlıdan şikayetçi oldu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Muhammet A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede "Öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve tehdit" suçlarından tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ