Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nihat Kazanhan cinayetinde kan donduran detaylar

        Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 14 Ocak günü 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, sokakta arkadaşlarıyla oynadığı sırada başından vurularak öldürüldü. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’nde görevli polis memuru H.V. gözaltına alındı. Olay günü geçici görevle Cizre’ye gelen ekipte bulunan H.V., daha sonra ‘kasten çocuk öldürmek’ suçundan tutuklandı.

        Ancak davada ilginç bir gelişme yaşandı. Tutuklandıktan sonra güvenlik gerekçesiyle Malatya Cezaevi’ne gönderilen H.V., daha sonra Cizre Cumhuriyet Savcısı ve Sulh Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifadede, Nihat Kazanhan’ı kendisinin değil bir başka Özel Harekât polisi M.N.G.’nin ateş ederek öldürdüğünü öne sürdü. H.V., ifadesinde şunları anlattı: “Olay günü arkadaşlarım U.İ., O.Ç. ve M.N.G. ile birlikte Hayati Bilgin Karakolu’ndaki görevimize başladık. Göreve giderken tarafıma zimmetlenen ancak ekipteki tüm arkadaşların kullanabileceği pompalı av tüfeğini yanıma aldım. Görev yerinde bir ara birkaç çocuk yanımıza geldi ve sohbet ettik. Daha sonra 10-15 kişilik çocuk grubu bize doğru taş atmaya başladı. Unsur amirimiz U.İ. bana ve M.N.G.’ye çocukların bulunduğu tarafa gaz atmamızı söyledi. M.N.G. çocukların üzerine aşırtmalı bir gaz attı. Bu atıştan sonra M.N.G. araçtaki av tüfeğini aldı ve çocuklardan tarafa hedef gözetmeksizin 3-4 el ateş etti. Ateş etmesiyle birlikte yolun karşısında duran bir çocuk yere düştü. Çocuğun vurulduğunu ve M.N.G.’nin ateş ettiğini, benimle birlikte U.İ. de gördü.”

        H.V. pompalı tüfekle ateş ettiğini söylediği M.N.G.’nin karakola döndükten sonra başına bir kar maskesi takarak olay mahalline tekrar gittiğini, gaz kapsülleri ile pompalı tüfek fişeklerini toplayıp getirerek karakolun içinde bir yere gömdüğünü iddia etti. H.V., “Hem arkadaşımız M.N.G.’nin yanmaması hem de ekipten herhangi bir arkadaşa zarar gelmemesi için ilk ifademde bu detayları anlatmadım. Ancak ben tutuklanınca her şey değişti. Kazanhan’ın ölümünden sorumlu kişi M.N.G.’dir. Olayı ilk günden beri bilip söylemediğim için pişmanım” dedi.

        H.V. bu ifade üzerine tahliye edilirken, suçladığı Özel Harekât polisi M.N.G. Ankara’da tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ