Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Valilere hitap etti.

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Valilere hitap etti. Konuşmasında Süleyman Şah Türbesi'nin naklinin gerçekleştirildiği Şah Fırat operasyonuna değinen Erdoğan, "Orada 1 metrekare toprağımız kaybolmamıştır.Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi, üçüncü defa taşımış olmayı vatanı satmak olarak nitelendirenler vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir. Vatanı satmak, somut bilgilere rağmen kahraman askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur" dedi.

        İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

        VALİLERE 'EŞLERİNİZ YANINIZDA OLSUN' MESAJI:Valilerimizin kendi şehirlerindeki resmi ve sivil tüm kuruluşlar arasında sağladıkları koordinasyon, temin edecekleri uyum çok çok önemlidir. Aynı şekilde 81 vilayetimizde görev yapan valilerimizin hem devlet politikaları hem de hizmet standardı açısından koordinasyon ve uyum içinde hareket etmelerini önemli görüyorum.

        Devlet aygıtı elbette her biri kendi alanında müstakil olarak çalışan ama diğer unsurlarla da ahenk içinde hareket etmek mecburiyetinde olan bir mekanizmadır. Bu sistemin bir de ruhu vardır. O ruh nedir? O ruh, millete hizmet aşkıdır. Siz milletle aranıza mesafe koyarsanız, millete tepeden bakarsanız, milletin derdine, talebine, sıkıntısına kulaklarınızı kapatırsanız asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız.

        Bu biz siyasetçiler için de, şimdi tabii artık siyasetten biraz kopuk gibi olsak da aynen geçerlidir. Sadece rutin işleri yürüterek sadece Merkez'den gelen emirleri yerine getirerek milletin gönlüne giremezsiniz.Değerli vali arkadaşlarım, sizler için hizmet 'gerek'tir, ama yeterli değildir. Peki yeterli olan nedir? Yeterli olan, milletin gönlüne girebilmektir.

        Bunun için gece gündüz demeden, kar kış demeden her fırsatta her vesileyle milletin içinde olmalısınız. Ama sadece siz değil, eşlerinizle beraber. Çünkü bazı valilerimiz bakıyorum eşlerini ya Ankara'ya bırakıyor, ya İstanbul'a bırakıyor kendisi de eğer Doğu, Güney Doğu oralardaysa hanımsız olarak valilik yapıyor. Kusura bakmayın böyle valilik olmaz.Bunu burada tekraren söylemek zorundayım. Çünkü halk valisini eşiyle beraber görmek ister. Bunu özellikle hatırlatmak istiyorum.

        SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NİN NAKLİ:Ülke içindeki siyasi partilerin birlik ve beraberlik içinde hareket edemiyor olması, işte son olarak Süleyman Şah Türbesi'nin nakli konusundaki tartışmaları hep birlikte gördük. Dün Türkiye'nin Suriye'de maceraya sokulmaması gerektiğini haykıranlar bugün toprak kaybetmekten söz ediyor. Üstelik bu konuda sadece hükümeti sadece iktidarı eleştirmekle kalmıyor, şahsımı, Genelkurmay Başkanımızı, komutanlarımızı onların nezdinde tüm silahlı kuvvetlerini hedef alıyorlar.

        Halbuki gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Orada bizim 1 metrekare toprağımız kaybolmamıştır. Tam aksi olmuştur. Şu anda belki de dünyanın en netameli olan bölgesine girildi, oradaki askerlerimiz ve manevi emanetlerimiz alındı ve ülkemiz sınırlarına yakın bir yere nakledildi.

        'VATANI SATMAK NASIL OLUR BİLİYOR MUSUNUZ?':Hükümetimizi ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi, üçüncü defa taşımış olmayı vatanı satmak olarak nitelendirenler açıkça söylüyorum, vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir.Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak, ortadaki açık gerçeğe, somut bilgilere rağmen kahraman askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur.

        Vatanı satmak yüksek faizle, kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz.

        Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi 'Yarabbi şükür' deyip yollarına devam ettiler. Bu bir günlük, iki günlük taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi.

        İÇ GÜVENLİK PAKETİ:Engelleseler de er ya da geç bu yasa çıkacak.Eli sopalı, maskeli gruplar görmek istemiyoruz. Erkeksen erke gibi dolaş ne kadın eteğiyle dolaşıyorsun. Terörist değilsen maske diye takıyorsun yüzün açık dolaş.Demokratik bir imkan olan gösteri hakkını kullanmak başka bir şey. Bu hakkı kullanarak sokakları karıştırmak başka bir şey. Basın bildirisi bahane hep bu. 1000 kişiyle basın bildirisi mi olur? Git salon kirala orada oku.

        ÇÖZÜM SÜRECİ:Ülkemizdeki kaos ve karşımızdaki siyasi partinin tutmu çözüm sürecini sancılı bir duruma sokuyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ:7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

        Çok açık söylüyorum. 'Türk tipi başkanlık sistemi olmaz' diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ