Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'de Suriye sınırına hendek kazılıyor, Şırnak'a obüs sevkiyatı yapılıyor

        Mardin'inNusaybinİlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı alana Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı. İki iş makinesi tarafından hendek kazma çalışmaları sürerken, askerlerin bölgede güvenlik önlemi aldığı görüldü.

        Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunanNusaybinİlçesi'nde sınıra iş makineleri ile hendek kazılmaya başlandı.

        "Güvenlik" gerekçesiyle kazıldığı belirtilen hendek kazma çalışmalarıNusaybinile Kızıltepe ilçeleri arasındaki bazı kesimleri mayınlı olan bölgede sürüyor.

        Genişliği 3 metre, derinliği de 2 metre olduğu belirtilen hendeği kazma çalışmaları iki iş makinesi ile devam ederken, bölgede 2'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kenan Dalbaşar Kışlası'nda görevli askerlerin de güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

        ASKERİ SEVKİYAT

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, İpek Yolu üzerindenŞırnaksınırına, 1 uzun menzilli obüs topu ile 1 Karayel tankı gönderildi.

        Bugün sabah saatlerinde, Kızıltepe yönünden gelen askeri TIR'lar üzerinde bulunan uzun menzilli 1 obüs topu ve 1 Karayel tankı, İpek Yolu'ndan geçerek Cizre İlçesi'ne doğru gitti. Askeri top ve tankı taşıyan TIR'ların güvenliğinin, 2 askeri zırhlı Kobra aracı tarafından sağladığı görüldü.

        F-16'LAR SINIRA GÖNDERİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir helikopterin sınıra yaklaşması üzerine F-16 savaş uçaklarının bölgeye yönlendirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin Hatay Yayladağı güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. Ayrıca 4 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, 4 bot ile de Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği kontrolü görevi icra edilmiştir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ