Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa IŞİD'e katılmak için İngiltere'den uçakla İstanbul'a gelen, otobüsle Şanlıurfa'ya giderek Suriye'ye geçen İngiliz kızların son görüntüleri
        1

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul’a uçakla geldikten sonra izlerini kaybettiren 3 İngiliz kızın görüntüleri ortaya çıktı. 15 ve 16 yaşındaki kızların İstanbul’a geldikten sonra 17 ve 18 Şubat’ta toplam 18 saat Bayrampaşa Otogarı’nda oturup kendilerini sınırdaki illere götürecek bir otobüs bulmaya çalıştıkları belirlendi.

        2

        Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katılmak için İngiltere’den uçakla İstanbul’a gelen, buradan da otobüsle Şanlıurfa’ya giderek Suriye’ye geçtikleri sanılan İngiliz öğrenciler 15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana, İstanbul’da güvenlik kameralarınca görüntülendi.

        3

        İstanbul Bayrampaşa Büyük Otogarı güvenlik kameralarına yakalanan 3 kızın, bilet bulamadıkları için yaklaşık 18 saat otogarda bekledikleri ortaya çıktı. Kızların güvenlik kameralarınca tespit edilen görüntüleri 17 Şubat tarihli.

        4

        Görüntülere göre İngiliz öğrenciler, 20.27’de Bayrampaşa’daki İstanbul Büyük Otogarı’ndaki bir firmaya giriyor. Şanlıurfa’ya gitmek için bu firmada yaklaşık 6.5 saat bekleyen kızlar, 18 Şubat’ta gece 02.03’te bu ofisten ayrılıyor.

        5

        Bilet bulamadığı anlaşılan İngilizler, 02.24 sıralarında başka bir firmanın ofisine giriyor. Sabaha kadar da burada bekleyen 3 kız öğleye doğru da buradan ayrılıyor. Tekrar ilk geldikleri firmaya giden kızlar, saat 13.22’de otobüse binerek Şanlıurfa’ya hareket ediyor. 18 saat sonra Şanlıurfa’ya ulaştıkları tahmin edilen İngiliz kızların o tarihten sonraki akıbetleri ise bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ