Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Parasız kalınca marketten ekmek, çokokrem, tonbalığı ve kola çalan kişi hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı

        Serdar KULAKSIZ/HABERTÜRK

        Savcılık, “Hırsızlık suçunun konusu olan malın değerinin azlığı nedeniyle cezada indirim yapılabileceğini veya suçun işleniş şekli göz önünde bulundurularak ceza vermekten vazgeçilebileceği” maddesinin de uygulanmasını talep etti. Gürcistan’dan gezmek için Türkiye’ye gelen Zurab K.’nın parası tükendi. Uzun süre bir şey yiyemeyen Zurab K., girdiği marketten hırsızlık yapmaya karar verdi. Marketten aldığı ekmek, çokokrem, tonbalığı ve kolayı sırt çantasına koydu. Marketten çıkarken görevliler kendisini fark etti. Çantasında yapılan aramada karnını doyurmak için aldığı yiyecekler bulundu. Şikâyet üzerine hakkında hırsızlıktan işlem yapan polis dosyayı savcılığa gönderdi. Soruşturmayı yürüten savcılık, Zurab K. hakkında “nitelikli hırsızlık” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Savcılık iddianamede ayrıca “Hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle verilecek çezada indirim yapılabileceği gibi suçun işleniş şekli ve özellikleri de göz önünde bulundurularak ceza vermekten de vazgeçilebilir” maddesinin de uygulanmasını talep etti.

        ‘AÇ OLDUĞUM İÇİN ÇALDIM’

        Türkiye’ye gezmek amacıyla geldiğini belirten Zurab K., “Bu zamana kadar Aksaray’da bir pansiyonda kaldım. Parasız ve aç olduğum için girdiğim marketten çokokrem, ekmek, balık ve kola alarak çantama koydum. Marketten çıkarken oradaki görevliler beni yakaladı. Bu olayı aç olduğum için ve parasız kaldığım için yaptım. Pişmanım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ