Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trabzon'da yasak aşk cinayetine önce beraat, sonra müebbet

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        3 sanık hakkında ilk yargılamada delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı çıkmış, Yargıtay kararı bozmuştu.

        Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 2009 yılı kasım ayında evinden 5 yaşındaki oğlu U. ile birlikte ayrılan Nazmiye Ç. (26) kaybolmuş, 5 gün sonra 7 Kasım 2009'da Vakfıkebir'in Kirazlık Mahallesi'nde deniz kıyısında cesedi bulunmuştu. Genç kadının engelli olduğu belirtilen oğlu ise Darıca Mahallesi'nde sağ olarak bulundu.

        Cinayetle ilgili Nazmiye Ç.'nin kayınpederi Ali Yaşar Ç. ile kocası Hasan Şükrü Ç. ve kayınbiraderi Ahmet Ç. tutuklandı. Gelini ile yasak aşk yaşadığı öne sürülen Ali Yaşar Ç.'nin, gelini hakkında "Ahlak dışı ilişkiler içerisinde" diyerek oğluna şikayet edip "şerefini temizle" dediği, ardından diğer oğlu Ahmet ile birlikte gelinini kaçırdığı ve polise kaçırıldığı yönünde başvuru yaptığı iddia edildi. Ali Yaşar Ç.'nin, bir barakada sakladıkları gelinini Vakfıkebir'e götürüp, iki oğluyla birlikte deniz kenarında başına vurarak ve başını denize sokup boğarak öldürdüğü ileri sürüldü.

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle sanıklar beraat etti. Yargıtay, beraat kararını bozdu ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürdüler. Savcı Selma Polat mütalaasında sanıkların beraatını istedi. Mahkeme heyeti ise sanıkların her birini müebbet hapse mahkum etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ