Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Savarona Yatı'nda yabancı konuğu İzzetbegoviç ile resmi temaslarda bulundu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez bir yabancı konuğunu Savarona Yatı’nda ağırladı. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Savarona buluşması iptal olan Erdoğan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i kabul ederek Savarona ile Boğaz'a açıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakir İzzetbegoviç ile saat 18:30’da Mabeyn Köşkü'nde bir araya geleceği açıklanmıştı.

        Ancak Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, annesinin rahatsızlığı nedeniyle programını yarıda keserek Ankara’dan ayrıldı. Berdimuhamedov’un bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Savarona’daki programı da iptal edildi.

        Bu nedenle Bakir İzzetbegoviç ile buluşma erkene alındı. Erdoğan, İzzetbegoviç’i Savarona yatında kabul etti. Erdoğan ve İzzetbegoviz beraberlerindeki heyetle birlikte İstanbul Boğazı'na açıldı.

        Savarona yatı bir süredir Kuruçeşme sahilinde demirlemiş vaziyette duruyordu. Artık bugünden itibaren Savarona Yatı için yeni bir dönem başlıyor. Yıllar sonra yeniden resmi temaslar için kullanılmaya başlandı.Savarona Yatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından armatör Kahraman Sadıkoğlu tarafından devralındıktan sonra ilk kez bir devlet kabulünde kullanılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ