Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'Da bulunan Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne haciz geldi.doktor ve hasta yakınlarıyla haciz memurları arasında arbede yaşandı
        1

        Ankara'da borçtan dolayı haciz işlemi yürütülen Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde , doktor ve hasta yakınlarıyla haciz memurları arasında arbede yaşandı. İki firma arasındaki alacak anlaşmazlığı yüzünden Çankaya 100. Yıl Mahallesindeki Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi için haciz kararı alındı. Bu sırada sağlık durumu ağır olan ve başka hastaneye nakil imkanı bulunmayan hastaların yakınlarıyla haciz görevlileri arasında tartışma oldu. Haciz memurları bunun üzerine hastaneye polis çağırdı.

        2

        Öğle saatlerinde hastaneye gelen haciz görevlileri, hastanedeki bazı demirbaşlara el koydu. Görevliler bir süre sonra bazılarının durumu ağır, yaklaşık 300 hastanın tedavi gördüğü hastanedeki tıbbi cihazları da haczetti. Hastaların testlerinin yapıldığı laboratuvarı boşaltan haciz memurları, aralarında yoğun bakım servisindeki solunum cihazlarının da bulunduğu hastalar için, hayati öneme sahip bazı cihazlara el koydu.

        3

        Tartışmaya, cihazların alınması halinde hastalara müdahale edemeyeceklerini belirten doktorlar da karıştı. Tıbbi cihazlara el konulamayacağını söyleyen doktorlar, haciz memurlarının hastaneyi terk etmesini istedi. Haciz memurları, işlemden haberdar edilmelerine rağmen, gerekli önlemlerin alınmadığını, hastanenin boşaltılmadığını savundu. Doktorlar ise kendilerine haciz işlemine ilişkin bir bilgi gelmediğini öne sürdü.

        4

        Uyarıya rağmen haciz işlemini sürdüren görevlilerle hasta yakınları ve doktorlar arasında arbede oldu. Hasta yakınları ve hastane görevlileri haciz memurlarını zorla dışarı çıkardı. Arbede sırasında hastanenin bir yöneticisi fenalaştı, bazı çalışanların göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Hastanenin önünde bir süre daha hasta yakınlarıyla tartışan haciz memurları daha sonra buradan ayrıldı.

        5

        Bu sırada basın mensuplarına açıklamada bulunan bir doktor, hastanenin durumunun kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, "Bizim için önemli olan hastaların durumu. Bu hastalar bize emanet. Bizim görevimiz onları iyileştirmek. Ekonomik konular bizi ilgilendirmiyor. Buradaki cihazlara el konulmasıyla hastalara müdahale imkanımız kalmıyor" dedi.

        6

        Hastanenin avukatı ise kendileri dışındaki iki firma arasındaki alacak anlaşmazlığı yüzünden hastaneye haciz geldiğini savundu. Hastane avukatı, işlemin hukuksuz olduğunu, gerekli başvuruları yapıp en kısa sürede haciz işlemini sonlandıracaklarını söyledi.

        AA