Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya'da F4 uçağı düştü: 2 şehit

        Konya'nın merkez Karatay İlçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri bir uçak düştü. 09:48'de meydana gelen kazada 2 pilot şehit oldu. Bölgeye ekipler sevk edildi.

        KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Konya’da F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

        Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk'e yaptığı açıklamada, düşen F4 uçağının modernize edilmiş uçaklardan bir tanesi olduğunu söyledi.

        35 YILDA 14 PİLOT ŞEHİT OLDU

        Son 35 yılda meydana gelen 13 kazada 14 pilotun şehit olduğu açıklandı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

        BÜLENT ARINÇ'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Başbakan Vekili Bülent Arınç, Konya'da iki pilotun şehit olması dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

        Arınç'ın mesajında şunlar kaydedildi:

        "Eskişehir'deki 1. Ana Jet Üs Komutanlığından, 5 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112. Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının saat 09.50'de henüz bilinmeyen bir nedenle Konya Atış Sahasında kaza kırıma uğradığını üzüntü ile öğrendim.

        Şehit iki pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere silahlı kuvvetlerimizin güzide mensuplarına ve yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabır dilerim."

        İÇİŞLERİ BAKANI ALA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, Konya'da askeri uçağın düşmesiyle şehit olan iki pilot için taziye mesajı yayımladı. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ala, mesajında şunları kaydetti:

        "Konya'da eğitim uçuşu esnasında gerçekleşen kazada şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağ olsun"

        KILIÇDAROĞLU'NDANTAZİYE MESAJI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'ya Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

        CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarına Konya'da devam ettiği hatırlatılarak, Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu Yüzbaşı Tanış ile Yüzbaşı Delikanlı'nın şehit olmasını büyük bir üzüntü ile öğrendiği belirtildi.

        Kılıçdaroğlu'nun, 9 aylık kız babası olan şehit Yüzbaşı Tanış'a, yaz aylarında evlenmeyi planlayan nişanlı Yüzbaşı Delikanlı'ya rahmet; kazasız uçuşlar dilediği pilot arkadaşlarıyla, şehit pilotların ailelerine de başsağlığı ve sabır dileğinde bulunduğu ifade edildi.

        ABDULLAH GÜL TWITTER'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilot için Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı.

        Gül, mesajında, "Maalesef bir savaş uçağımızın daha düşmesiyle 2 subayımız şehit oldu. Ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

        KONYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Konya Valisi Muammer Erol, "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" dedi.

        Erol, merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında düşen askeri uçakla ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin henüz tam olarak bilinemediğini söyledi.

        "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" diyen Erol, şunları kaydetti:

        "Uçağın hareket yerinin Eskişehir olduğunu ifade ediyorlar. Enkazdaki şehidimizle ilgili çalışma devam ediyor. Ben de şehitlerimizin son durumuyla ilgili oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Burası askeri tatbikat alanı, eğitim atış alanı. TSK'nın 3. Ana Jet Üssü ve buraya eğitim için gelen bütün hava unsurlarının planlı eğitim tatbikatının yapıldığı bir alan burası. Kazanın nedeniyle ilgili tahmin yürüterek spekülasyon oluşturmak gibi bir sıkıntıya girmemek lazım."

        Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğunu açıklamıştı.

        TSK’DAN AÇIKLAMA: HENÜZ BİLİNMEYEN BİR NEDENLE...

        TSK’dan yapılan açıklamada “1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.” denildi.

        SOLOTÜRK GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

        Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde 6 Mart'ta gerçekleştirilecek SOLOTÜRK gösterisi, Konya'da yaşanan uçak kazası nedeniyle iptal edildi.Konuya ilişkin açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "6 Mart günü saat 11.00'de yapılması planlanan SOLOTÜRK F-16 uçak gösterisi Konya'da yaşanan uçak kazası ve 2 pilotun şehit olması sebebiyle gerçekleşemeyecek. Konya'da yaşanan F-4 uçak kazası neticesinde şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

        Başkan Şengöl, SOLOTÜRK gösterisinin ilerleyen dönemlerde yapılacağını kaydetti.

        GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

        Uçağın düşüşüne şahit olan ve bölgede çardak sahibi olduğunu söyleyen Mehmet Can, uçağın düşmeden hemen önce önüne doğru ateş eder gibi iki tane alev çıktığını söyledi. Görgü tanığı Can şunları söyledi: "Ben burada çardak sahibiyim. Dışarıya çıktığımda uçağın aşağıya doğru düşerken önüne doğru iki tane ateş attı. Önünden roket atar gibi iki tane alev çıktı. O alevle birlikte iki uçak bir anda ikisi birlikte aşağıya indi. Aşağıya doğru iki tane alev indi. Alevle birlikte uçak patladı."

        Kazaya tanık olan Ortakonak Mahallesi Muhtarı Muhtarı Muammer Varlısenet, bir pilotun enkazdan yaklaşık 100 metre kadar fırlamış olduğunu söyledi. Varlısenet, olayı şekilde anlattı: "Odamda camdan bakarken buradan bir duman yükseldiğini gördüm. İki uçaktı. Biri üzerinde iki sefer uçuş yaptı. Uçuş yapınca ben uçak düştüğünü anladım. Karakola bildirdim. Araçlar buraya geldi. Ben de geldim. Bir helikopter geldi. Saat 9.45 sularında düştü ve sonra bütün yardımlar da geldi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ