Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Oktay Vural: AKP hükümeti diz çökmüş vaziyettedir

        Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Konya'da F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu iki pilotun daha şehit olduğunu anımsattı.

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın kazayla ilgili "Türk halkının F-4'e güveni kalmadı" dediğini aktaran Vural, "Bu, bir bakanın söyleyebileceği bir laf değil. Sıvışmayı savunma olarak gösteren bakan bunu söylüyor. Peki siz ne yaptınız? Aslında güven kalmayan sizsiniz. Sizde hiç mi suç, sorumluluk yok? Bu uçakların güvenliğini sağlamak zorundasınız" diye konuştu.

        Düşen bu uçaklarla ilgili sebep sonuç ilişkileri konusunda bir rapor hazırlanıp hazırlanmadığını soran Vural, "Mustafa babasına 'bu uçaklarda sorun var bir daha uçurmak isterlerse ayrılacağım' demişse bunun sorumluluğu kimde olacak? Birilerine uçan saray birilerine uçar tabut" değerlendirmesinde bulundu.

        Şehit cenazesi töreni sırasında televizyonların ekranlarını bölerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını da canlı yayınlamasını eleştiren Vural, "Maç oynanırken de yarısına onun resmini koyun ortaklığınız belli olsun. Meteoroloji haberlerine koyun, derbiye koyun. Böyle şey olmaz" ifadesini kullandı.

        "HÜKÜMET İÇİNDE KAOS VAR"

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili "Eğer bir kurşun atılsaydı kalacaktık" dediğini belirten Vural, "(Kurşun atılmadı, kaçtık) diyor. Şu rezalete bakın. A planı kaçmak, başka yol yok. Bu kararı verenler yüreksizlerdir" görüşün öne sürdü. Vural, şunları kaydetti:

        "AKP Hükümeti ve Saray, hem dolar hem faiz lobisinin hem de Öcalan'ın önünde diz çökmüş durumdadır. PKK ile müzakerelerde bölücüler kazanıyor, ekonomide faiz ve dolar lobisi kazanıyor, millet kaybediyor.

        Hükümet içinde bir kaos var. Saray ve AKP, ülkenin yönetilmesinde en büyük risk faktörü olarak ortaya çıkmaktadır.

        AKP Türkiye'yi yönetemiyor. Sebebiyse büyük başbakanın ihtirasları, küçük başbakanın basiretsizliği ve beceriksizliğidir. Ey Erdoğan, konuştuğun 16 Ocak'tan bu yana vatandaşın cebinden 50 milyar TL gitti. Türk ekonomisini yöneten kurumlara güven kalmamıştır.

        Bu dolar artışının iki asıl kazananı var. Birincisi villasında dolar biriktirmiş olanlar; ikincisi yurt dışından kaynağı belli olmayan dolar getirenler."

        Vural, dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulundu.

        "SENİN ONAYINA MI BAĞLI?"

        Gazetecilerin "İç Güvenlik Paketi" ile ilgili AK Parti ile bir temas olup olmadığı sorusu üzerine Vural, "AKP ile HDP arasında pazarlıklar, İmralı ve Kandil ekseninde devam ediyor. 16 maddenin değiştirilmesi konusunda görüş birliği içinde oldukları açık ve net" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Vural, "Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP'yi yönettiğinin de itirafıdır bu açıklama. Bu, senin onayına mı bağlı?" dedi.

        "Lastik patladı stepne mi arıyorlar?" diye soran Vural, "AK Parti'de işlerin iyi gitmemesi Başbakan'ın konumuyla ilgili değil. AK Parti'nin ülkeye vereceği bir şey kalmamıştır. İktidarda metal yorgunluğu var. AKP miadını doldurdu" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ankara'da olmasına rağmen şehit cenazelerine katılmamasıyla" ilgili bir soru üzerine Vural, "Böyle bir ortam içerisinde yaptığı tercih aslında Cumhurbaşkanı makamının boş olduğunu da ortaya koymaktadır" görüşünü savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ