Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, milletvekili adaylarını belirleme sürecinde Malatya, Zonguldak, Mersin, Adıyaman ve Tekirdağ’da eğilim yoklamalarını tamamladı

        HABERTÜRK/ANKARA

        Malatya’da 2 bin 444 delege oy kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, delegelerin yüzde 91’inin oyunu alarak ilk sırada yer aldı. 6 bin 700 partilinin sandığa gittiği Adıyaman’da ise Selçuk Tabak 2 bin 326 oyla birinci oldu.

        MERSİN’DE SAĞLAR SÜRPRİZİ

        39 bin 232 üyenin bulunduğu Mersin’de mevcut milletvekillerinden sadece Aytuğ Atıcı önseçime katıldı. 37 adayın yarıştığı eğilim yoklamasında ilk sırayı Hüseyin Çakmak, ikinci sırayı ise Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar aldı. Atıcı ise dördüncü sırada kaldı. Zonguldak’taki eğilim yoklamasında 3 bin 67 üyenin oyunu alan Milletvekili Şerafettin Turpcu birinci sırada yer aldı. CHP’nin diğer Zonguldak Milletvekili olan Ali İhsan Köktürk’ün 4. sırada yer alması ise süpriz olarak nitelendirildi.

        TEKİRDAĞ’DA KADIN SÜRPRİZİ

        Önseçim yarışına 24 aday adayının katıldığı Tekirdağ’daki eğilim yoklamasında, mevcut milletvekillerinden Candan Yüceer ilk sırada yer aldı. Yüceer’i Emre Köprülü ve İlhami Özcan Aygün izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ