Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyanet'ten Özgecan Aslan'ın babasına ödül

        HT GAZETE

        Türkiye Diyanet Vakfı, 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle bu yıl ilk kez “Uluslararası İyilik Ödülleri” verecek. Vakfın, iyiliği çoğaltmak ve tüm dünyada iyiliğe olan duyarlılığı artırmak için vermeyi kararlaştırdığı “Uluslararası İyilik Ödülleri”nin sahipleri arasında, Mersin’de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan da yer aldı. Kızının hayatını kaybetmesinin ardından “Memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun” sözleriyle herkese ders veren Mehmet Aslan, bu sözleriyle ödüle layık görüldü.

        Vakfın 40. yılından itibaren kuruluş yıldönümlerini ‘İyilik Haftası’ olarak kutlayacağını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şöyle konuştu: “Özgecan Aslan Mersin’de bizi milletçe hüzne gark eden çok insanlık dışı bir yöntemle hayatını kaybeden bir kardeşimiz oldu. Özgecan Aslan’ın babası, bir babanın en zor zamanında sözleriyle iyiliği nasıl egemen kılacağını ve bir topluma nasıl bir irfan ve marifet dersi verebileceğini gösterdi.”

        KİMLER ÖDÜL ALACAK?

        Vakıf tarafından birbirinden ilginç 500 iyilik hikâyesi arasından seçilerek ödül verilecek en iyi 6 iyilik şöyle:

        PARMAKLARIMIN UCUNDA HÜSEYİN BAŞYİĞİT: 3 görme engelli çocuğunun eğitimi ve yetişmesine kendini adamış bir aile.

        ‘SEN OLSAN NE YAPARDIN?’ TRT 1 PROGRAMI-YAPIMCI MAHMUT AVCI: Yapımcılığını Mahmut Avcı’nın yaptığı, Altan Erkekli’nin sunduğu program.

        ENGELSIZ PEDAL-SAMET AKSUNOĞLU: Engelsiz Pedal Derneği’nin ilk projesi, engelli çocukları sepetli bir bisikletle dışarı çıkarmak. İkincisi, geceleri evsizlere bisikletle sıcak çorba dağıtımı yapmak.

        CAMİDE AKVARYUM YAPAN İMAM-YUSUF DEDE CAMİİ İMAMI NACİ ŞENGÜN: 2009’da akvaryumdaki 100 balığı yemlemelerini sağlayarak çocuklara hayvan sevgisi aşıladı.

        İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ÇALIŞAN FATMA BİLEZİKÇİ: TDV Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) gönüllüsü, 20 yıldır Ankara’da yemek pişirip yetim, dul, engelli, yaşlı kişilerin evlerine dağıtıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ