Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda Din Kültürü öğretmenine suç duyurusu

        Tokat Yeşilırmak Mahallesi'nde bulunan Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda pazartesi günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., 7'inci sınıf öğrencilerinin seçmeli Kur'an-ı Kerim dersine girdi. Ders sırasında öğretmen L.Y.İ. iddiaya göre sınıfta bulunan toplam 17 erkek ve kız öğrencinin ders sırasında konuşmalarına kızarak, 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah kötülük de mubah' dedi. Ardından ise Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan bazı öğrencilere de, 'Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, fatiha okudunuz mu. Siz de Özgecan gibi olursunuz" diye konuştu.

        Savaş Kalkan'ın haberine göre, dersin ardından yaşananları çocuklarından öğrenen veliler ertesi gün okula giderek müdür Mahmut Demirbağ ile görüştü. Öğretmen L.Y.İ., ile görüşen Demirbağ, velilere, öğretmenin yanlış anlaşıldığını ve özür dilediğini belirtti. Veliler ertesi gün de çocuklarıyla birlikte okula gelerek tepkilerini sürdürdü.

        7'inci sınıf öğrencisi kızı B.G. ile okula gelen anne F.G. öğretmen L.Y.İ. hakkında şikayetçi olacağını söyledi. Anne F.G., "Din dersi veren öğretmen demiyorum, öğretmenlerimize hakaret olur. Çocuklarımızın başı açık olduğu için 'Size tecavüz mübah, siz de Özgecan gibi olacaksınız. Başınızı kapatacaksınız, açık olursanız elbette tecavüz ederler, siz bunu hak ediyorsunuz' diye hakaret etmiş. Başları açık diye söylemiş. Yani 13 yaşındaki çocuğun başı açık diye böyle hakaret ediyor, seçmeli Kur'an-ı Kerim dersinde. Ben de savcılığa gidip şikayette bulunacağım. Bu öğretmen bu okulda benim çocuğuma ders veremez" dedi.

        Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya yaşandığı iddia edilen olay ile ilgili tepkisini "Gerekli cezayı almasını istiyoruz. Dün bu ülkede başörtülü insanların başlarını açmaları için birileri ikna odaları kurmuştu, biz o gün ona tepki gösteriyorduk. Bugün de öyle bir noktaya geldik ki o gün bundan şikayetçi olanlar, bugün tam tersini duyuyoruz. 'Başörtünüz örtün, yoksa şu olur' gibi ikna edilmeye çalışan gençleri duyuyoruz. Bunun bizim inancımızla, dinimizle hiç bir ilgisi yok. Gerçekten hepimizi üzen bir duyum bu" sözleriyle dile getirdi.

        Pir Sultan Abdal Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan ise, ''Olay çok vahim. Bu öğretmenin halen bu okulda görevli olarak kalması sosyal barışı bozar. Gerekli merciler derhal bu öğretmeni görevden el çektirmelidir. İnsanları ötekileştiren bir din kültürü öğretmeninin bu okulda derslere girmesi çok sakıncalı'' dedi.

        Eğitim-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Emin Kılıç ise ''Olayı araştırıyoruz. Gerekli mercilere çağrıda bulunacağız. Bu tip öğretmenleri uzaklaştırsınlar, açığa alsınlar'' dedi.

        Okul müdürü Mahmut Demirağ, ise "Biz olayı velilerimizle kendi aramızda konuştuk, öğretmen kendilerinden özür diledi" dedi. Ayrıca öğretmen L.Y.İ.'nin olay sonrası çok üzgün olduğu ve okula gelen bazı velilerden özür dilediği öğrenildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, olayı duyduğunu ve velilerin gerekli şikayetleri sonrası inceleme başlatacağını ve konuyla alakalı olarak bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ